Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 14. 08:41, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MTI-NEMZETI LŐTÉR BUDAPEST

Fábián Sára Ráhel győzött a budapesti sportlövőversenyen.

Fábián Sára Ráhel győzött a budapesti sportlövőversenyen.

Fábián Sára Ráhel győzött 37 találattal a nők 25 méter pisztoly versenyszámában a Fehér úti Nemzeti Lőtéren szombaton zárult nemzetközi sportlövőversenyen.

A magyar szövetség beszámolója szerint a III. Masped Shooting Cup elnevezésű viadalon a magyar versenyző mögött a szingapúri Te Hsziu-hong lett a második 35, Major Veronika pedig a harmadik 27 találattal.
A döntőben az aranyérem sorsa a záró sorozat utolsó két lövésén dőlt el, amikor Fábián nem hibázott, míg ellenfele 10,2 körnél gyengébbet lőtt. A nyolcas döntő harmadik magyarja, Sike Renáta a nyolcadik helyen végzett. A nyolc finalista közül hatan a párizsi nyári olimpián is indulnak.

Az alapversenyben a Fábiánhoz hasonlóan ötkarikás résztvevő Major Veronika volt a legjobb, a 289 körös pontlövészet után a gyors részben 296 kört ért el, így 585 körrel zárt.
A férfiak 25 méter gyorstüzelő pisztoly számában legjobb magyarként Jambrik István második lett.

A nem olimpiai számok közül a férfiak 50 méter pisztoly versenyét Szemán Dávid nyerte meg, míg a nők 50 méter puska fekvő számában Bajos Gitta győzött.
A Masped Kupán rekordnak számító 25 ország versenyzői álltak lőállásba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.

2024. Július 15. 09:29, hétfő | Helyi sport

Párizs 2024 - Balatonfüredről indították útnak a két magyar vitorlázó olimpikont.

Balatonfüredről, a Kékszalag Port kikötőből indították útnak a két magyar vitorlázó olimpikont, Érdi Máriát és Vadnai Jonatánt vasárnap több utánpótlás korú versenyző és számos érdeklődő társaságában.

2024. Július 15. 09:19, hétfő | Helyi sport

Díjugrató vk - Magyar diadal Jármy Vince révén.

Jármy Vince révén magyar diadallal zárult a Nemzeti Lovardában rendezett díjugrató világkupa legrangosabb egyéni versenye, a vasárnapi Grand Prix.