Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Március 16. 10:14, hétfő | Sport
Forrás: MTI - fotó: spiritofhungary.hu

Fa Nándorék már a Horn-fokot is megkerülték

Fa Nándorék már a Horn-fokot is megkerülték

A Fa Nándor vezette Spirit of Hungary hétfőn megkerülte a Horn-fokot a Barcelona World Race földkerülő vitorlásversenyen.

A magyar hajós és társa, az új-zélandi Conrad Colman 74 nap 18 óra 13 perc alatt ért Spanyolországból Dél-Amerika legdélibb pontjához. A Horn-fok megkerülésére jéghidegben, viharos időben került sor a magyar fejlesztésű és építésű 60 lábas vitorlással.

"...büszke vagyok a hajóm teljesítményére, öröm számomra, hogy átélhettem ezt az érzést itt lenn a déli óceáni vizeken személyesen" - írta hajónaplójában Fa Nándor, aki pályafutása során negyedszer, míg társa, másodszor kerülte meg a "rettegett" Horn-fokot.

A Horn-fok Dél-Amerika legdélebbi pontja és a Drake-átjáró északi határa, hosszú évekig a világ körüli forgalmat lebonyolító kereskedelmi vitorlások útjának egyik fontos állomása volt. Megkerülése ma is a hajózás egyik nagy kihívása, a földkörüli vitorlásversenyek jelentős átkelési és teljesítménymérési pontja.

A versenyben továbbra is a svájci Bernard Stamm irányította Cheminées Pujoulat vezet, amely már Afrika északi részénél hajózik. A Spirit of Hungary a hetedik helyen halad, hátránya a hatodik helyezett spanyol Renault Captur-hoz képest 1400 tengeri mérföld.

Címkék: Fa Nándor, hajó, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.