Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Szeptember 10. 09:46, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Ezúttal rablás miatt került rács mögé a megrögzött bűnöző

Ezúttal rablás miatt került rács mögé a megrögzött bűnöző

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa nyomán a nyomozási bíró elrendelte annak a 30 éves salgótarjáni férfinek a letartóztatását, aki különös visszaesőként követett el rablást a megyeszékhelyen.

A 30 éves gyanúsított 2020. szeptember 5-én késő este Salgótarjánban az egyik élelmiszerbolt mögötti füves területen odament a sértetthez, és mivel nem volt pénze, felszólította a sértettet a nála lévő készpénze átadására. Miután a sértett ezt megtagadta, a pénz megszerzése érdekében bántalmazni kezdte őt, mintegy 10-15 alkalommal ütötte meg ököllel a fején és a védekezésre felemelt kezén.

Ezután ismét követelni kezdte a sértett pénzét, aki az elszenvedett bántalmazás miatt a nála lévő 14.000 forintot átadta neki. A férfi ekkor a zsákmányolt pénzzel együtt elmenekült a helyszínről.

A gyanúsított többször volt már büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt, legutóbb 2017 őszén szabadult az ugyancsak rablás miatt kiszabott börtönbüntetéséből. Jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellene, de sem a rendőri nyomozások, sem a korábbi vádemelés, és a vele szemben kiszabott eddigi szabadságvesztések sem tartották őt vissza az újabb erőszakos bűncselekmény elkövetésétől.

A Salgótarjáni Járásbíróság ezért az ügyészi álláspontot mindenben osztva, a bűnismétlés veszélyére figyelemmel elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.