Városlista
2022. július 2, szombat - Ottó

Hírek

2022. Február 04. 16:16, péntek | PR
Forrás: (x)

Ezekre figyelj a tetőablak kiválasztásánál

Ezekre figyelj a tetőablak kiválasztásánál

A tetőtéri lakásokba jóval több fény jut, mint az átlag lakásokba, és ez nagyrészt köszönhető a tetőablakoknak. Érdemes azonban okosan választani a tetőablakot, mert vannak bizonyos buktatói, amiket jobb elkerülni.

Annak érdekében, hogy minél több fény juthasson a lakásba, sokan választják a tetősíkba épített tetőablakokat. Jó tudni azonban, hogy nem minden tetősík ablak egyforma, és vannak olyan tulajdonságaik, amikkel nem árt tisztában lenni. A tetőablak választásának néhány fontos szempontját mutatjuk most meg.

Hőhidak elkerülése

Hasonlóan a normál ablakokhoz, a tetőablakok kiválasztásánál is fontos szempont, hogy mennyire szigetelnek. A tetőablakok esetében azonban nem csak az ablak tulajdonságairól van itt szó, hanem a beépítés mikéntjéről. A nem megfelelően szigetelt tetőablakok esetében ugyanis fennáll a hőhidak keletkezésének veszélye, ami páralecsapódáshoz, a tetőtéri lakások leggyakoribb problémájához vezet.

Üvegezés

A tetőablak kiválasztásánál rendkívül fontos, hogy hány rétegű az üvegezés. A három rétegű üvegezéssel ellátott tetőablakok ugyanis olyan kiváló hőértékekkel rendelkeznek, amik már akár passzív házakba is beépíthetőek.

Emellett fontos szempont, hogy a tetőn fokozottan ki vannak téve az üvegfelületek a törésveszélynek jégkár, vagy becsapódó ágak miatt. Éppen ezért érdemes olyan tetőablakot választani, ami biztonsági üvegréteggel van ellátva.

Energiahatékonyság

A tetőtérben hatalmas felületen éri a lakást a kinti napfény, vagy a téli hideg, ezért a tetőtéri lakások egyik legfontosabb kérdése a hőszigetelés és az energiahatékonyság. Ennek a rendszernek a részét képezik a tetőablakok is.

Nem mindegy, hogy hány kamrás az ablak kerete, van-e plusz gumitömítés vagy hány rétegű üvegezést kapott a tetőablak. Ezek együttesen határozzák meg a tetőablak energiahatékonysági mutatóját, ami az egyik legfontosabb szempont a választásnál. A drágább ablak rövid időn belül is behozza az árát a kisebb fűtési és hűtési költségekkel, emellett pedig komfortosabb életet biztosít a lakásban.

A helyiségnek megfelelő ablakot válassz!

A tetőablakok is sokféle kivitelben készülnek, ezért rendkívül fontos alaposan megtervezni, hogy milyen ablak kerül egy-egy helyiségbe. A gyerekszobába például érdemes kulccsal zárható, vagy biztonsági gyerekzárral ellátott gyártmányt választani, míg a vizes blokkokba praktikusabb a műanyag tetőablak.

Címkék: tetőablak

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 23. 09:48, csütörtök | PR

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Lezajlott a Szikvízkészítők Nemzetközi Konferenciája Gyulán (2022. június 10-11.)

2022. Június 17. 08:00, péntek | PR

NATO kompatibilis a Jánosik Kft

Az AQAP 2110 katonai normatíva szerinti katonai minőségirányítási rendszer ellenőrzése sikerrel zárult a Jánosik és Társai Kft-nél.

2022. Május 26. 14:36, csütörtök | PR

K&H: rekordszámú résztvevő a K&H pénzügyi vetélkedőjén

közel 10 ezer fiatal indult a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő idei sorozatán

2022. Május 03. 12:38, kedd | PR

Kórházat újít a Jánosik Kft.

Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) felújítását végezheti Miskolcon, csaknem 2 milliárd forintnyi értékben a Jánosik és Társai Kft.