Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2013. November 08. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: HÍR24

Ez vár a kutyusokra vasárnaptól

Ez vár a kutyusokra vasárnaptól

Vége a szabad sétáknak, bekeményítenek a hatóságok.

A parlamentnek nemrég benyújtott büntetőjogi salátatörvényben tervezik a kutyatartás szigorítását is - írja a heol.hu.

A jelenlegi szabálysértési törvény várhatóan kiegészül azzal, hogy aki a felügyelete alatt álló kutyát természeti és védett természeti területen vagy vadászövezetben póráz nélkül elengedi vagy kóborolni hagyja, szabálysértést követ el. Épp a napokban lőttek le egy kutyát, amikor az erdőben sétáltatta a gazdája.

Az is büntethető lesz, aki felügyelete alatt álló jószágot szájkosár és póráz nélkül tömegközlekedési eszközön szállítja, élelmiszerboltba, közfürdőbe, játszótérre beengedi. Utóbbiak alól kivételt jelentenek a vakvezető, és a mozgáskorlátozottakat segítő kutyák.

A januártól tervezett szigorítás után alig marad hely, ahol szabadon lehet majd kutyát sétáltatni. Magyarországon lényegében minden egyes négyzetméter vadászterület, vagy természeti és védett természeti terület, kivéve a településeket - írja a lap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 11:35, péntek | Helyi

Online árult bájak!!!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság üzletszerűen elkövetett kerítés bűntett miatt folytat eljárást egy 33 éves férfi ellen, aki nemcsak élettársát, hanem más nőket is közvetített szexuális szolgáltatások céljából.

2024. Június 14. 10:00, péntek | Helyi

Folytatódik a viharkárok felszámolása!

Csaknem háromszáz bejelentés érkezett hétfőn a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra az előző éjszakai vihar okozta károk miatt.

2024. Június 14. 09:00, péntek | Helyi

Pénteken kezdődik a Balaton Piknik.

A nemzetközi előadók és magyar zenekarok fellépése mellett napközben a város ismert és rejtett érdekességeit, éttermeit, kávézóit lehet felfedezni, de piacok és vezetett túrák is várják az érdeklődőket a tihanyi Balaton Pikniken jú

2024. Június 14. 08:44, péntek | Helyi

Péntektől szól a Nemzeti Sportrádió!!!

Pénteken reggel hat órakor szólal meg először a közmédia új rádiócsatornája, a Nemzeti Sportrádió, Csisztu Zsuzsa, Risztov Éva és Szécsi Zoltán műsorvezetésével.