Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Február 02. 08:10, péntek | Helyi sport
Forrás: MOTORSPORT KOLLÁTH BENJÁMIN

Ez lehet Hamilton távozásának egyik oka!

Ez lehet Hamilton távozásának egyik oka!

Miután egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Lewis Hamilton a Ferrari Forma-1-es csapatához igazol, egyre több részlet szivárog ki a döntésének a részleteiről.

A RacingNews365 mérnöki forrásaira hivatkozva ír arról, hogy Hamilton lépésében kulcsszerepet játszott, hogy otthagyta a csapatot Loic Serra, aki a csapat teljesítményért felelős főmérnöke volt, a Ferrari azonban leigazolta őt 2025-től kezdve.

A lap szerint Serrának nézeteltérései voltak a Mercedes Mike Elliott vezette műszaki stábjával, szerinte ugyanis a W13-as és a W14-es is rossz irányba haladtak hosszú tengelytávukkal és padlólemezükkel. Hamiltonnak hasonló problémái voltak a 2022-es, az új szabályok alapján épített autókkal, tavaly így nyilatkozott erről: „Tavaly megmondtam nekik, mi a baj a kocsival. Rengeteg autót vezettem életemben, tudom, mi kell egy autónak és mi nem. Ez az egész arról szól, hogy az ember vállalja a felelősséget, hogy felálljon és azt mondja, figyelj, igazad volt, nem hallgattunk rád, nem olyan a gép, amilyennek lennie kéne és munkához kell látnunk.”

Ehhez az RN365 hozzáteszi, Serra távozása még azelőtt dőlt el, hogy James Allison visszatért a műszaki igazgatói posztra és hiába szerette volna maga mellett tudni, tekintve, milyen komoly szerepet játszott 2022 előtti sikereikben, de már nem volt beleszólása az ügybe. Serrával számos másik mérnök is megy a Ferrarihoz, akikkel Allison nem tudott az előző hónapokban együtt dolgozni. Mindezek ellenére Allison a közelmúltban hosszútávú szerződést írt alá a Mercedesszel Toto Wolff csapatfőnökkel együtt, hogy ismét a Forma-1 élére vigye a csapatot. A W15-től azt várják, egyenletesebben az élen tud lenni, de úgy néz ki, Hamiltont ez sem tudta meggyőzni a maradásról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 18:21, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Norris volt a leggyorsabb a második szabadedzésen.

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője érte el a legjobb köridőt a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki második szabadedzésén a Hungaroringen.

2024. Július 19. 15:00, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Sainz volt a leggyorsabb az első szabadedzésen.

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője érte el a legjobb köridőt a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki első szabadedzésén a Hungaroringen.

2024. Július 19. 10:00, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Fokozott a rendőri jelenlét a Hungaroring környékén.

Folyamatos a fokozott rendőri jelenlét Mogyoród térségében a péntek reggel megkezdődött Forma-1-es Magyar Nagydíj versenyhétvégéjén - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

2024. Július 19. 09:00, péntek | Helyi sport

Brazíliában folytatódik a FIA TCR World Tour.

Ebből a pozícióból várom a barzil hétvégét Interlagosban.