Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2021. Március 06. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Exponenciálisan nő a fertőzöttek száma

Exponenciálisan nő a fertőzöttek száma

Napról napra, exponenciálisan nő a fertőzöttek száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken.

Müller Cecília hozzátette: rendkívüli kihívást jelent a fertőzöttek számának csökkentése, ezért is lépnek életbe hétfőtől a kontaktusok számának csökkentését célzó korlátozások.

Elmondta: jelenleg 105 371 aktív fertőzöttet tartanak nyilván, az új fertőzéseket jelentős számban a vírus angol mutációja okozza.

Beszámolt arról, hogy rendben zajlik a regisztrált idősek oltása, 432 száz évnél idősebb ember is megkapta már az oltást.

Közölte azt is, hogy a favipiravir hatóanyagú készítményt már a járóbeteg-ellátásban is használhatják az orvosok, amitől azt várják, hogy a gyógyszert korai szakaszban alkalmazva kevesebben kerülnek kórházba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.