Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Június 11. 12:05, szombat | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Évekbe telhet, amíg helyreáll a gazdaság a katonai konfliktus után

Évekbe telhet, amíg helyreáll a gazdaság a katonai konfliktus után

Bár a magyarországi vállalatok többsége szerint már idén véget érhet az orosz-ukrán konfliktus, a világgazdaság csak több mint két év múlva érheti el a február előtti teljesítményt

- derül ki a K&H nagyvállalatok körében végzett felméréséből. Az MTI-hez pénteken eljuttatott összefoglaló alapján a hazai cégek gazdasági kapcsolatai Oroszországgal és Ukrajnával hasonló időtávon állhatnak helyre a várakozások szerint.

A vállalatok 54 százaléka várja az orosz-ukrán konfliktus lezárását még ebben az évben. A cégek 61 százaléka szerint ugyanakkor legalább két évbe fog telni, mire a világgazdaság eléri az orosz-ukrán konfliktus előtti teljesítményt, és ebből 17 százalék gondolja úgy, hogy még 5 éven belül sem áll minden helyre. Arra, hogy idén vagy jövőre meghaladható a korábbi szint, csak 12 százalék számít.

A vállalatok 43 százaléka gondolja azt, hogy a hazai cégek Oroszországgal és Ukrajnával kiépített gazdasági kapcsolatainak helyreállásához legalább két évre lesz szükség. A kutatás szerint 15 százalék kalkulál azzal, hogy idén vagy jövőre már visszatérnek a konfliktus előtti állapotok, a cégek 14 százaléka viszont azt gondolja, hogy ez sosem fog bekövetkezni.

A kutatás 360 magyarországi, 300 millió forint feletti árbevétellel rendelkező cég megkérdezésével készült március-áprilisban.

Címkék: gazdaság, háború

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.