Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Október 11. 07:40, kedd | Belföld
Forrás: mti

Eurovíziós Dalfesztivál - Kiírták A Dal 2017 pályázatát

Eurovíziós Dalfesztivál - Kiírták A Dal 2017 pályázatát

Kiírták A Dal 2017 pályázatát, amelynek keretében azt a dalt keresik, amelyik Magyarországot képviseli a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválon. A jelentkezők pályaműveikkel november 20-ig nevezhetnek

- közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája hétfőn az MTI-vel. Mint az MTI-hez eljuttatott összegzés kiemeli, hogy a kiíró a magyar nyelvű dalokat támogatja, de angolul, valamint a Magyarország területén élő kisebbségek és etnikumok nyelvén íródott pályaműveket is vár a zsűri, ebben az esetben azonban minden dalhoz csatolni kell a szöveg magyar fordítását. Az MTVA számít a külföldi szerzők dalaira is, az ő pályázatuk akkor tekinthető érvényesnek, ha olyan magyar állampolgárságú vagy magyar anyanyelvű előadó énekli el, aki a pályázati kiírás minden további feltételének is megfelel.


A Dal 2017 részletes pályázati kiírása a mediaklikk.hu/adal címen érhető el. Idén november 20-án éjfélig lehet postán beküldeni a kinyomtatott pályázati adatlapot zárt borítékban, ajánlott levélként. Emellett, november 18. és 20. között az MTVA székházának A portáján is átveszik a pályázatokat 10 és 18 óra között.

A pályaműnek tartalmaznia kell a hangzóanyagot audio fájl és mp3 formátumban CD-n vagy pendrive-on, valamint a dal szövegét, ha az nem magyar nyelvű, annak magyar fordítását is CD-n vagy pendrive-on. A határidőig beérkezett, a feltételeknek megfelelő versenydalok közül szakmai előzsűri választja ki azokat, amelyek az élőben sugárzott nemzeti elődöntőkön versenyezhetnek.

A pályázati feltételek között szerepel, hogy a benevezett szám (dalszöveg és zene) nem kerülhetett kereskedelmi forgalomba vagy médiafelületre (televízió, rádió, internet) és nem hangozhatott el nyilvános előadáson 2016. szeptember 1. előtt. A dal maximális időtartama három perc lehet, az előadók csak magyar állampolgárok vagy magyar anyanyelvűek lehetnek és 2017. május 9-ig, az Eurovíziós Dalfesztivál első kijevi elődöntőjéig be kell tölteniük 16. életévüket.

A résztvevő társaságok (Magyarországon a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.) dönthetik el, hogy előadóművészük az Eurovíziós Dalfesztiválon milyen nyelven énekel. A színpadon az előadás kizárólag félplaybackben történhet, tehát csak az énekhang élő, a zenei kíséret minden esetben felvételről szól. Hangszerek csak díszletként használhatók, nem szólhatnak élőben.

A Dal 2017 élő adásaiba bejutó pályázóknak el kell készíteniük daluk akusztikus verzióját, amellyel versenybe szállnak az Akusztik Dalverseny fődíjáért. A szavazás nyertese fellép a VOLT Fesztiválon, a Petőfi Zenei Díj átadóján.

A műsorban megjelenő dalok szövegei és szerzőik idén is versenyeznek A Dal 2017 Legjobb Dalszövege díjért. A díjazottat az élő tévéműsor második elődöntőjében nevezi meg a zsűri. A Dal 2017 Felfedezettje különdíjjal egy olyan versenyzőt tüntet ki a nemzeti dalválasztó műsor 2017-es mezőnyéből a televíziós zsűri, amelyik a műsorban debütál és kiemelkedő teljesítményt nyújt produkciójával. A Dal 2017 Felfedezettje különdíjat a tévéműsor első elődöntőjében adja át a zsűri.

Tavaly 372 dallal pályáztak A Dalba. A győztes, Fehérvári Gábor Alfréd (Freddie), aki Magyarországot képviselhette idén májusban Stockholmban, Pioneer című számával a 19. helyen végzett az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Az évente több mint 100 millió nézőt vonzó Eurovíziós Dalfesztivált jövőre Ukrajnában rendezik meg, miután Stockholmban az ukrán énekesnő, Jamala győzött 1944 című dalával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.