Városlista
2024. június 8, szombat - Medárd

Hírek

2015. Március 09. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Európai parlamenti képviselő fogadónapja a megyeszékhelyen

Európai parlamenti képviselő fogadónapja a megyeszékhelyen

Dóra Ottó polgármester meghívására március 6-án Salgótarjánba látogatott dr. Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, a párt európai parlamenti (EP) képviselője.

A Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége Európai Parlamenti Képviselőcsoportjának tagja a város központjában Dóra Ottó társaságában a nemzetközi nőnap alkalmából egy-egy szál virággal köszöntötte a járókelő hölgyeket, majd a városházán folytatta programját.
dr. Ujhelyi István fogadónapja keretében válaszolt az érdeklődő városlakók és a sajtó jelenlévő képviselőinek kérdéseire. A politikus elöljáróban hangsúlyozta: EP-képviselőként fontos feladatának tekinti, hogy folyamatosan találkozzon a magyarországi választókkal, meghallgassa az Unióval és az ország helyzetével kapcsolatos véleményeiket és észrevételeiket. Ezért döntött úgy, hogy fogadónapokat tart: ennek megfelelően járja az országot heti rendszerességgel, s ennek a sorozatnak volt része salgótarjáni fogadóórája is.
Kérdésre válaszolva a politikus kifejtette: mindig szívesen jött és jön Salgótarjánba, mint ahogyan tette azt a 2014-es EP- és önkormányzati választás kampányában, miként a szocialista kormányok idején is. A képviselő emlékeztetett arra, hogy a fejlesztésekért felelős államtitkárként is járt a városban, és abban az időszakban 16 milliárd forint fejlesztési pénz érkezett a nógrádi megyeszékhelyre.
Hozzáfűzte: ígéreteinek megfelelően a nap 24 órájában a választók rendelkezésére áll, és igyekszik mindenben segíteni a hozzá fordulókat. dr. Ujhelyi István elmondta, hogy Salgótarján önkormányzatának szakembereivel és Dóra Ottó polgármesterrel több megbeszélésre és egyeztetésre került sor a közelmúltban az interneten és a képviselő brüsszeli irodájának munkatársain keresztül, sőt – mint közismert – a salgótarjáni városvezető több baloldali polgármester társával dr. Ujhelyi István meghívására Brüsszelben is járt 2014 őszén, ahol tájékozódott a támogatási, finanszírozási lehetőségekről és az EU működési mechanizmusairól. Az EP-képviselő hangsúlyozta: minden magyarországi településhez hasonlóan ő a salgótarjániak érdekeit is képviseli az Európai Unióban, és ezért lehetőségeihez képest minden ügyben igyekszik segíteni a városnak.
- Az előző uniós költségvetési ciklusban, a 2007-2013 közötti időszakra a szocialista kormány 25,4 milliárd euró támogatást lobbizott ki az EU-nál. Ez az összeg most csökkent, 2014-2020 között a jelenlegi kabinetnek kevesebbet, 20,7 milliárd eurót sikerült „kiharcolnia” – említette a politikus. – Ezeket az összeget fejlesztésekre kell fordítani, és remélem, hogy az Orbán-kormány a rendelkezésére álló pénzeket az elkövetkező években nem pártpolitikai alapon, hanem az egyes települések, térségek rászorultsága alapján ítéli oda. Ennek alapján remélni lehet, hogy az elkövetkező években az EU-pénzeiből újabb sok-sok milliárd forint jut további salgótarjáni fejlesztésekre.
A városházi fogadónapo követően dr. Ujhelyi István – mint érkezésekor, stílszerűen – nőnapi köszöntéssel zárta salgótarjáni programját: a politikus a Palóc Nők a Holnapért Egyesület nőnapi ünnepségét tisztelte meg jelenlétével.

Címkék: fogadónap

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 07. 20:15, péntek | Helyi

POLITIKAMENTESEN A SALGÓTARJÁNI POLGÁRMESTER VÁLASZTÁSRÓL

Nem csoda, ha egy ilyen megveszekedett Facebook párbajban nem lát tisztán az ember. Hogy ez egyszerűen menjen néhány fontos szempontot érdemes figyelni:

2024. Június 07. 17:50, péntek | Helyi

Salgótarján - Tisza-párt = Jobb Páholy - Förster Társaság

Messziről jött ember, azt mond amit akar - tartja a közmondás. Nem csoda ha naív, szinte gyermeki rajongás övezi. Amikor az emelvényen szónoklót hallgatják a legfontosabb szempontot sokan elfelejtik: Honnan is jött?

2024. Június 07. 14:00, péntek | Helyi

Svéd tanárok tanulmányozták a nógrádi szakképzést.

Svéd vendégtanárokat fogadott a napokban a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum, s balassagyarmati tagintézménye, az NVSZC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola.

2024. Június 07. 11:11, péntek | Helyi

Az esztelen száguldás jutalma!

Nem lehet elfogadható oka annak, ha valaki gépjárművel lakott területen belül száguldozik.