Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Március 25. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:SZEBERÉNYI ANDRÁS

Esővel, záporokkal érkezik a hidegfront!

Esővel, záporokkal érkezik a hidegfront!

Szombatra virradóan sokfelé várható eső, zápor.

Szombat Délután egyre kevesebb helyen számíthatunk záporokra, néhol zivatarra. A nyugati, északnyugati szelet élénk, északnyugaton erős lökések kísérhetik. Hajnalban 7-12 fok várható. Délután 13-18 fokot mérhetünk.

Vasárnapra túlnyomóan napos idő várható, fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. A megnövekvő gomolyfelhőkből napközben záporok alakulhatnak ki elszórtan, majd este nyugat felől egyre többfelé elered az eső. A délnyugatira forduló szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban 1-7, délután 14-20 fokra számíthatunk.

Hétfő reggel a középső és keleti tájakon lesz esős az idő. Nyugat felől már ekkor elkezd felszakadozni a felhőzet, délután pedig sokfelé kisüthet a nap, de szórványos záporok, néhol zivatarok várhatóak. Az északnyugati szél napközben többfelé viharossá fokozódik. Délután 7-15 fok valószínű.

Kedd hajnalban sokfelé fagyhat, a fagyzugos, szélvédett tájakon -5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Napközben napos-gomolyfelhős időre van kilátás elszórt záporokkal, hózáporokkal. Az északnyugati szél erős, a Dunántúlon és a középső területeken viharos lesz. A csúcshőmérséklet 4-10 fok között alakulhat. Szerda hajnalban is többfelé lehet fagy. Több lesz felettünk a felhő, és elszórtan eső, zápor, helyenként havas eső, hózápor is kialakulhat. A nyugatias szél még többfelé megerősödik. Délután 6-15 fok ígérkezik.

Orvosmeteorológia

Szombaton gyenge hidegfronti hatás várható.

A frontérzékenyeknél fejfájás, vérnyomás-ingadozás, izom- és hasigörcsök jelentkezhetnek.

A többfelé élénk, helyenként erős északnyugati szélben fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, valamint nyugtalanság, ingerlékenység jelentkezhet a szélre fokozottan érzékenyeknél.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szombat reggel sok helyen vizesek, csúszósak lehetnek az utak. Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Fotó: Szeberényi András (Igazán tavaszodhatna) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:40, csütörtök | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.