Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Március 12. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Esős napok jönnek....

Esős napok jönnek....

Marad csapadékos idő, a Dunántúlon többfelé, a Duna-Tisza közén és északon elszórtan alakulhat ki eső, záporeső.

Kedden A csapadék súlypontja továbbra is nyugaton lesz, keleten eleinte hosszabb időre kisüthet a nap. Az északnyugatira forduló szél a Dunántúlon erős, északnyugaton viharos lehet. Délután 8 és 16 fok közötti maximumok várhatók.

Szerdán a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett továbbra is várható elszórtan záporok kialakulása. Nyugaton délután már csökkenni fog a felhőzet mennyisége. Többfelé élénk, a Dunántúlon erős, néhol viharos északnyugati szél várható. Hajnalban 2-8 fok, napközben 9-15 fok valószínű.

Csütörtökön már hosszabb időre kisüt a nap, a változékony felhőzetből csak néhol alakulhat ki egy-egy futó zápor. Az északnyugati szelet még többfelé élénk lökések kísérik. A csúcshőmérséklet 10-16 fok között alakulhat.

Pénteken ködfoltokkal indul a nap, majd napos idő valószínű számottevő csapadék nélkül. A szél mindenhol mérséklődik, hajnalban néhol gyenge fagy sem kizárt, de a legtöbb helyen 1 és 7 közé hűl a levegő, míg délután 12-18 fok várható.

Szombaton újabb front érkezhet.

Orvosmeteorológia

Kedden hidegfronti tünetekre számíthatunk, emiatt elsősorban reumás panaszok, ízületi fájdalmak kerülhetnek az előtérbe, bágyadtabbak, álmatagak lehetünk.

Szintén előfordulhatnak asztmás rohamok, fejfájás, akár migrén is.

A hidegfronti hatás következtében megemelkedhet a koraszülések száma.

Öltözzünk rétegesen, immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket!

Közlekedésmeteorológia

Kedden a Dunántúlon többfelé, a Duna-Tisza közén néhol számíthatunk már csak csapadékra, emiatt ott csúszós, vizes útszakaszokra kell készülnünk.

Szintén a Dunántúlon erős, az északnyugati régiókban viharos szél csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A hidegfronti hatás miatt megnőhet a reflexidő, legyünk különösen figyelmesek az utakon! Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 18:26, csütörtök | Helyi

Gábriel arkangyal - 120 év után először emelik le és restaurálják

Több mint 120 év után először emelik le és restaurálják teljeskörűen a Hősök terén álló monumentális Millenniumi emlékmű korinthoszi oszlopán álló Gábriel arkangyalt.

2024. Július 18. 10:45, csütörtök | Helyi

Tíz perc alatt kétszer!!!

Dejtár belterületén rövid idő alatt kétszer is túllépte a megengedett sebességhatárt egy autó vezetője.

2024. Július 18. 08:49, csütörtök | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 18. 08:38, csütörtök | Helyi

Ismét megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord.

Kedden is megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári magyarországi áramfogyasztási rekord derül ki a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.