Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2018. Március 29. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Értékelték a balesetmegelőzési tevékenységet

Értékelték a balesetmegelőzési tevékenységet

Nógrád megyében az elmúlt év feladatainak végrehajtását értékelték és kitűzték az ez évi célokat.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának 2017. évi tevékenységét értékelő rendezvényen részt vett dr. Nagy László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos megyei rendőr-főkapitány és Ferencsik Raymond Levente rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese és egyben a bizottság elnöke, továbbá a megye rendőrkapitányságainak vezetői, balesetmegelőzési előadói és a társhatóságok vezetői, illetve képviselői.

Ferencsik Raymond Levente rendőr ezredes megnyitotta a rendezvényt és elmondta, hogy a balesetek bekövetkezésének oka, minden esetben egy szabályszegő, nem jogkövető magatartás. A rendőrség feladata ezeket az okokat különféle eszközökkel jó irányba befolyásolni, megelőzni.

Tamás Kovács Andrea rendőr őrnagy a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára ismertette az elmúlt év balesetmegelőzési programjait, kampányait és különböző rendezvényeit. Kiemelte, hogy a megyében került sor az elmúlt évben a VII. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny megrendezésére és köszönetét fejezte ki a társszerveknek a rendezvény színvonalas lebonyolításában nyújtott támogatásáért. A 2017. évi elvégzett feladatok értékelését követően rátért a 2018. évben tervezett feladatokra és elérni kívánt célokra. Nógrád megyében a személyi sérüléssel járó és halálos kimenetelű balesetek számának csökkentése érdekében a meghatározott célcsoportok körében – gyalogosok, kerékpárosok, személygépkocsivezetők – folytatják a bevált megelőző programokat. Ezek között folytatódik a BIKE HUNTING, Benzinkúti és Krétarajz elnevezésű kampány is. Ebben az évben is igyekeznek az időskorúakat, gyermekkorúakat megszólítani és a balesetmegelőzési kampányokba bevonni.

Az értekezlet zárásaként a megyei rendőrfőkapitány-helyettes megköszönte a társszervek és az együttműködő szervezetek egész éves munkáját és kérte ez évben is támogatásukat a kitűzött célok elérése és a meghatározott balesetmegelőzési feladatok végrehajtása érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.