Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2015. Február 07. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Értékelt a katasztrófavédelem

Értékelt a katasztrófavédelem

Év végére mindenhova tizenöt percen belül érkezik a segítség.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2014. évet értékelő, valamint a 2015-ös év főbb feladatait meghatározó értekezletet tartottak a minap a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos polgári védelmi főfelügyelője, Dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok részvételével. Az eseményen Berecz György tűzoltó ezredes, megyei igazgató kiemelte, hogy szakmailag sikeres, pénzügyileg stabil, tartozásmentes esztendőt zárhat le a katasztrófavédelmi igazgatóság. Dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok a hivatalos, „megfeletre" értékelésen felül dicséretét fejezte ki a Nógrádban végzett munka kapcsán. Külön örömét fejezte ki a nagy létszámú helyi önkéntes segítő, illetve ezen szervezeteket tömörítő egyesületek hivatásosokkal való jó kapcsolata vonatkozásában.
A sajtótájékoztatón az idei évre való előretekintés részeként kiemelték, hogy a bátonyterenyei katasztrófavédelmi őrs 2015 novemberében való működésbe állásával és két önállóan beavatkozni képes egyesület létrehozásával Nógrád megyében nem lesz olyan település, melyet 15 percen túl érne el a segítség. Berecz György emlékeztetett, 2012 előtt még olyan település is létezett, mely a negyvenedik percen túl kapott tűzvédelmi segítséget.

Forrás: radiofocus.hu - Fotó: Kitzinger Adrienn, csepel.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:20, vasárnap | Helyi

Kína gyors felemelkedésére nem nagyon van példa a gazdaságtörténelemben

Kína egy olyan csoda végén, jobb esetben a közepén van, amire még nem nagyon láttunk példát a globális gazdaság-történelemben.

2024. Május 12. 08:13, vasárnap | Helyi

A magyar grafikus zseni élete - Würtz Ádám

Harminc éve, 1994. május 13-án halt meg Würtz Ádám Munkácsy Mihály-díjas grafikus, illusztrátor.

2024. Május 12. 08:10, vasárnap | Helyi

Halálos baleset történt Csécse és Szarvasgede között.

Fának csapódott egy autó a Nógrád vármegyei Csécse és Szarvasgede között szombat este, a jármű sofőrje a helyszínen meghalt közölte az Országos Mentőszolgálat és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

2024. Május 12. 08:00, vasárnap | Helyi

Szeles idő hozza vissza a napsütést.

Kezdetben többfelé számíthatunk erősen felhős időre, az Alföldön elszórtan záporok is kialakulhatnak.