Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. Július 18. 07:53, hétfő | Bulvár
Forrás: STOP

Erős Antónia: ez rám nagyon nem jellemző

Erős Antónia: ez rám nagyon nem jellemző

Erős Antónia ikrei lassan két évesek lesznek. A híradós gyermekei nem mindent édesanyjuktól örököltek, Matyi nyugodtabb típus, Szonja izgágasága viszont egyáltalán nem jellemző az RTL Klub műsorvezetőjére.

Már egy kis nyaraláson is túl van Erős Antónia, de a nyárnak még koránt sincs vége.

- Nagyon tetszett a gyerekeknek a víz, a csúszdázás. Szerencsére minden bejött nekik, ami a nyárhoz kapcsolódik. Nem féltek a víztől, sőt! Nem is akartak kijönni belőle: ezt persze tavaly is megtapasztaltuk, de látszik, hogy a gyerekek ezeket még elfelejtik. Egy tavaly nyári vizes élmény nem jut eszükbe, amikor két évesként is meglátják a vízpartot. Megmártóztak a tengerben, fürödtek a medencében is. Azt kell mondanom, hogy egészen felpörögtek és még inkább kinyíltak ezalatt az egy hét alatt - mesélte a STOPnak Erős Antónia, aki úgy véli, érdemes volt kipróbálniuk ezt a pihenési formát.

A híradós ugyan nem járt gyermekeivel babaúszásra, a kicsik így is megkedvelték a pancsolást. Az ikrek mozgékonyak, így a szülők egy percre sem unatkoznak mellettük.

- Nagyon elevenek. Mindkettő ébredéstől elalvásig folyamatosan beszél, persze nem tisztán, hanem a maguk módján még pöszén, de életkoruknak megfelelően fejlődnek. "Anya csináld meg a kakaót", vagy "mama", mert így szólítanak. Bármire válaszolnak, amit kérdezel. Talán Matyin látom, hogy az a fajta nyugalom árad belőle, ami belőlem is. Ő a higgadtabb, nyugodtabb típus, aki el tud mélyülni egy könyvben, vagy egy játékban, csendben. Szonja sokkal izgágább, ő nem tud egy helyben ülni, ez rám nagyon nem jellemző, ezt valahonnan máshonnan hozta - mosolygott a híradós, aki párjával fontosnak tartja, hogy az ikrek minél több dolgot ismerjenek meg a világból.

- Szeretnénk, hogy találkozzanak zenével, mozgással, tánccal, mondókákkal. Egyrészt mi is mesélünk, vagy énekelünk nekik, másrészt a játszóházban - ahová járnak - vannak olyan kis foglalkozások, ahol gyerekdalokat énekelhetnek. Az egyik foglalkozást tartó hölgy például furulyázik, így a hangszerekkel is kapcsolatba kerülnek. Ebben az életkorban szerintem leginkább az a fontos, hogy sok inger érje őket, hiszen borzasztó nyitottak, fogékonyak és nagyon sok információt tudnak beszívni. Ezt próbáljuk nekik biztosítani.

Erős Antónia elárulta azt is, hogy bár már jártak a tengernél, nyaralnak még idén egy kicsit: a barátaikkal Horvátországba utaznak, homokos vízpartra, amit kifejezetten gyermekes családoknak ajánlanak.

STOP

Címkék: Erős Antónia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára