Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Július 31. 08:07, péntek | Helyi
Forrás: salgotarjan

Épülnek az új hulladékfeldolgozó létesítmények

Épülnek az új hulladékfeldolgozó létesítmények

Nagy erőkkel folynak a munkálatok a Salgótarján Térségi Hulladéklerakón -

ahol a Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás uniós pályázati támogatása segítségével épülnek meg olyan létesítmények, melyek a kialakítás alatt lévő szelektív hulladékgyűjtési rendszer működtetéséhez szükségesek.

A fejlesztés 51 kelet-nógrádi települést érint, ahol a projekt befejezését követően elérhetővé válik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. A szelektíven begyűjtött hulladékok a Salgótarján Térségi Hulladéklerakóra érkeznek majd, ahol többek között egy válogatómű létesül a papír, műanyag és fém hulladék számára. Itt mérlegelik a hulladékot, majd frakció (típus) szerint szétválasztják. A válogatás után a hasznosítható hulladékot továbbítják, a megmaradt, nem hasznosítható hulladékot pedig a hulladéklerakón helyezik el. A projektlegnagyobb létesítménye a mechanikai-biológiai előkezelő, amelynek segítségével évi 30 ezer tonna vegyesen gyűjtött kommunális hulladék kezelésére nyílik lehetőség. Itt a fogadott hulladékot aprítják, kiveszik a mágnesezhető hulladékot, majd szemcseméret szerint szétválasztják, a biológiailag lebomló frakciókat leválasztják, a magas fűtőértékű frakciókat pedig feldolgozzák. A Salgótarján Térségi Hulladéklerakón – szintén a projekt keretében – bővítésre kerül a meglévő szociális épület, új csurgalékvíz-tározó medence épül, illetve létesül egy újrahasználati központként is működő hulladékudvar, melyből 1-1 épül még Bátonyterenyén és Pásztó határábanis, ahol szintén folynak a munkálatok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:40, csütörtök | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.