Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. November 01. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Enyhülhet a migrációs nyomás Balassagyarmaton

Enyhülhet a migrációs nyomás Balassagyarmaton

A fideszes alpolgármester válaszolt az MSZP helyi politikusainak.

A balassagyarmati alpolgármester közlése szerint az idegenrendészeti és menedékjogi törvény módosításától azt várják, hogy ne legyen érdemes Magyarországot választaniuk a menedékjoggal visszaélő idegeneknek, és a nógrádi városban is enyhüljön a migrációs nyomás.
Csach Gábor (Fidesz-KDNP) az MTI-nek nyilatkozva arra reagált, hogy szocialista politikusok hétfőn a városban működő közösségi szállásnál tartott sajtótájékoztatón átgondolatlannak és veszélyesnek nevezték a törvénymódosítást, mert a menekültek az eddigi 18 helyett már csak két hónapig tartózkodhatnak a szálláson, és ellátás, illetve jövedelem nélkül kerülnek utcára. A szocialisták szerint egyaránt fel kell hívni a figyelmet arra, hogy milyen sors vár azokra, akik kikerülnek, illetve mi vár a balassagyarmatiakra.
Csach Gábor közölte: a közösségi szállót elhagyó idegenek nem az utcára kerülnek, még csak nem is Nógrád megyébe, hanem a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal illetékes hatósága helyezi el őket a hét régiós igazgatóság közelében, figyelembe véve igazolásaikat, családi és lakhatási körülményeiket.
Vagyis a hatóság mérlegeli a közpénzen eltartott idegenek ismeretségi köreit, hozzátartozói hollétét, esetleges befogadóikat, és eszerint határoz arról, hogy havi megjelenési kötelezettségüknek megfelelően melyik régióközpont irodája közelébe kerüljenek; havonta egyszer ugyanis meg kell ott jelenniük, ha tartózkodási engedélyre van szükségük - tette hozzá.
Az alpolgármester arra is felhívta a szocialista politikusok figyelmét, hogy a balassagyarmati közösségi szálló újranyitásáról Bajnai Gordon szocialista kormánya idején, 2009-ben született döntés, "és Balassagyarmat ennek a rossz döntésnek köszönhetően kénytelen 2011 óta újra elviselni a közösségi szálló okozta biztonsági kockázatot".

Címkék: mszp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 11:18, csütörtök | Helyi

ingatlan.com: áprilisban jelentősen nőtt az ingatlanpiaci kereslet.

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, a feladott lakáshirdetések száma jelentősen nőtt, ami további élénkülést vetít előre 2024-re.

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | Helyi

Helyenként zápor kialakulhat.

Rövidebb-hosszabb időszakokra mindenhol kisüt a nap, de az északkeleti tájak kivételével már sokfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar.