Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Március 20. 03:00, hétfő | Helyi
Forrás: IDŐKÉP / FOTÓ:SZEBERÉNYI ANDRÁS

Enyhébb reggel, felhősebb délután

Enyhébb reggel, felhősebb délután

Szűrt napos időszakokra számíthatunk.

Hétfőn többfelé erősen megnövekedhet a felhőzet, inkább csak szűrt napos időszakokra számíthatunk. Kisebb eső, zápor főként délen és a Dunántúlon fordulhat elő helyenként. Északnyugaton megélénkül az északnyugatira forduló szél. Hajnalban -1, +7 fok várható. Délután 13-17 közé melegedhet a levegő.

Kedden hajnalban keleten és délnyugaton pára-, ködfoltok képződhetnek. Napközben többórás napsütésre készülhetünk, melyet fátyol- és gomolyfelhők zavarhatnak meg. Északkeleten elszórtan kisebb eső, zápor előfordulhat. Az északnyugati szél helyenként megélénkülhet. Hajnalban -1, +6, délután 15-19 fokot mérhetünk.

Szerdán is főként fátyol-és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, de számottevő csapadék nem várható. Több helyen megélénkülhet a déli-délnyugati szél. A reggel többnyire fagymentes lesz, napközben pedig már 16-21 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön ismét erősen felhős, zömében fátyolfelhős időre készülhetünk, így sok helyen csak szűrt napsütésre van kilátás. Számottevő csapadék az esti órákban alakulhat ki néhol. A délnyugati szél többfelé élénk, erős lesz. A csúcshőmérséklet 16-22 fok között valószínű. Pénteken a fátyolos, gomolyfelhős időben főként az északi országrészben lehet eső, zápor, néhol zivatar. Többfelé erős, helyenként viharos nyugati, délnyugati szél fújhat. Délután 15-22 fok ígérkezik.

Orvosmeteorológia

Hétfőn kettősfronti hatás várható.

A frontérzékenyeknél fejfájás, migrén, rossz közérzet, alvászavarok jelentkezhetnek.

A szív- és érrendszeri betegségekkel küzdőknél nagyobb eséllyel alakulhat ki vérnyomás-ingadozás, rosszullét, szédülés.

Napközben több felhő lesz felettünk, helyenként borongós körzetek is lehetnek, ahol romlhat az ott élők hangulata, közérzete.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Fotó: Szeberlnyi András (Szív virág) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 20:00, péntek | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.