Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 10. 09:06, szerda | Sport

Ennyi volt, megszűnik a Szombathelyi Haladás

Ennyi volt, megszűnik a Szombathelyi Haladás

„2024. Július 9. a gyász napja a Szombathelyi Haladás életében! A Hali szív megállt... Mi szurkolók nem adjuk fel! Hali nélkül nincs élet! Visszajövünk!” – írták a keddi események után szomorúan a Hali-drukkerek.

Az egyik legpatinásabb vidéki futballklub, a Szombathelyi Haladás tavasszal olyan nehéz anyagi helyzetbe került, hogy a csapatnak arra sem volt pénze, hogy a játékosait kifizesse. Áprilisban láttak először napvilágot azok a rémhírek, miszerint a Hali akár meg is szűnhet.

Ez 2024. július 9-én gyakorlatilag meg is történt, miután a klub hivatalos képviselő és igazolt labdarúgó nélkül maradt, valamint visszavonta NB III-as nevezését is.

A Szombathelyi Haladás Kft. kedd délután megtartotta az utolsó taggyűlését.

„A mai volt az ügyvezető igazgató Szántó Erzsébet utolsó hivatali napja és mivel a taggyűlés nem választott helyette új ügyvezetőt, a cég hivatalos képviselő nélkül maradt. Lemondott a felügyelőbizottsági tagságáról a többségi tulajdonos Haladás Marketing Kft. képviselője, Homlok Tibor is és az önkormányzat delegáltja, Unger Richard. Az Illés Akadémia delegáltja már korábban lemondott. A taggyűlésen egyértelművé vált, hogy a Szombathelyi Haladás Kft-nek nincs már igazolt labdarúgója. Eldőlt az is, hogy a Szombathelyi Haladás Kft. visszavonja NB III.-as nevezését – amit ideális esetben – a Haladás VSE, vagy az Illés Akadémia kaphatna meg” – olvasható a klub hivatalos tájékoztatása.

A Haladás bennmaradást érő 14. helyen végzett az NB II-ben, azonban a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) első és másodfokon sem adta meg a másodosztályú licencet az együttesnek.

„2024. Július 9. a gyász napja a Szombathelyi Haladás életében! A Hali szív megállt... Mi szurkolók nem adjuk fel! Hali nélkül nincs élet! Visszajövünk!” – írták a keddi események után szomorúan a Hali-drukkerek.

Címkék: haladás, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.

2024. Július 11. 20:57, csütörtök | Sport

Mecsekről a Fehérvár ralira

Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal.

2024. Július 11. 07:55, csütörtök | Sport

A Veszprém HC meghívást kapott férfi kézilabda klubvilágbajnokságra

A Veszprém HC szabadkártyával részt vehet a férfi kézilabda klubvilágbajnokságon.