Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Március 04. 12:12, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Engedély nélkül tilos!

Engedély nélkül tilos!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy lopást követ el az, aki engedély nélkül visz haza elhullajtott agancsot.

Beköszöntött az agancshullajtás ideje. Azt azonban sokan nem tudják, hogy az elhullajtott agancsot nem szabad ingyenes erdei szuvenírnek gondolni, felszedni, majd elvinni, hiszen azoknak akár egyetlen darabja is csak engedéllyel vihető haza törvényesen.Ezt szem előtt tartva február 29-én a délelőtti órákban Mester Gábor rendőr őrnagy, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság Körzeti Megbízott Alosztály vezetője, Nagy Szabolcs törzszászlós, körzeti megbízott csoportvezető és Zám Zalán, a Nógrád-cserháti vadgazdálkodási tájegység fővadásza tartott közös ellenőrzést Nádújfalu és Mátranovák térségében. Az ellenőrzés során jogsértést nem tapasztaltak.

Figyelem! Akik engedély nélkül gyűjtik és hazaviszik az agancsot, azok ellen – annak értéke alapján – a rendőrség lopás miatt szabálysértési vagy büntetőeljárást indít.

Buda Gábor r. alezredes
sajtószóvívő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 18:26, csütörtök | Helyi

Gábriel arkangyal - 120 év után először emelik le és restaurálják

Több mint 120 év után először emelik le és restaurálják teljeskörűen a Hősök terén álló monumentális Millenniumi emlékmű korinthoszi oszlopán álló Gábriel arkangyalt.

2024. Július 18. 10:45, csütörtök | Helyi

Tíz perc alatt kétszer!!!

Dejtár belterületén rövid idő alatt kétszer is túllépte a megengedett sebességhatárt egy autó vezetője.

2024. Július 18. 08:49, csütörtök | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 18. 08:38, csütörtök | Helyi

Ismét megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord.

Kedden is megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári magyarországi áramfogyasztási rekord derül ki a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.