Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Február 10. 16:09, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Energiahivatal: biztosított a hazai gázellátás

Energiahivatal: biztosított a hazai gázellátás

Biztosított a hazai földgázellátás, a következő hideg napok alatt sem valószínűsíthető olyan helyzet, ami az ellátásbiztonságot veszélyeztetné

- közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szerdán az MTI kérdésére. A hivatal válaszában hangsúlyozta, hogy a földgázellátás több forrásból biztosított: importból, a földgáztárolókban a nyári időszakban elhelyezett készletekből és a hazai termelésből; ezek folyamatosan elérhetőek.

A február 7-i adatok szerint a magyarországi földgáztárolókban 4,17 milliárd köbméter gáz van, a töltöttség 65,9 százalékos.

Az elmúlt évek kiértékelése alapján a földgázfelhasználásban az importforrás az elsődleges, 70 százalék körüli. Mintegy 20 százalék a tárolóból kinyert gáz, ami eredetileg szintén importforrás, a hazai termelés pedig 10 százalék körüli arányt tesz ki - jelezte a MEKH.

Az átlagos téli fogyasztás napi 40-50 millió köbméter szokott lenni, ennek nagyjából a fele lakossági, a másik fele ipari felhasználásra megy. Az eddigi téli felhasználás átlagos az utóbbi néhány évvel összevetve - közölte a hivatal.

Címkék: gáz, gázellátás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott