Városlista
2024. április 15, hétfő - Tas, Anasztázia

Hírek

2020. Június 22. 14:35, hétfő | Helyi
Forrás: police

Embercsempész Parassapusztán

Embercsempész Parassapusztán

A határátlépési pont közelében fogták el azt a 36 éves német állampolgárságú férfit, aki iraki állampolgárokat akart illegálisan átszállítani a Szlovák Köztársaság államhatárán.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közös akcióban 2020. június 21-én 15 óra 20 perckor a parassapusztai határátkelési pontnál, a Szlovák Köztársaság államhatára felé vezető útszakaszon vontak ellenőrzés alá egy német honosságú személygépkocsit, amelyet egy 36 éves szír születésű német állampolgár vezetett. A járműben utasként három felnőttkorú, két fiatalkorú és egy gyermekkorú iraki állampolgár tartózkodott.

A beszerzett adatok alapján az iraki személyek kijelölt tartózkodási helye Balassagyarmat, melynek területét engedély nélkül elhagyni nem voltak jogosultak.

Az elsődleges adatok szerint a német férfi segítséget akart nyújtani az iraki állampolgároknak abban, hogy ők a Szlovák Köztársaság államhatárán át illegálisan elhagyják az országot.

A vezetőt és hat utasát a rendőrök a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállították. Meghallgatásuk és elszámoltatásuk folyamatban van.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy kapcsán embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 09:07, vasárnap | Helyi

Milyen volt az iWiW?

Milyen volt az iWiW kapcsolati hálója, és hogyan terjedt el az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb online szolgáltatása Magyarországon?

2024. Április 14. 08:30, vasárnap | Helyi

Sportlövő olimpiai kvalifikációs verseny - Major Veronika döntős Rióban.

Major Veronika bejutott a nyolcas döntőbe a 10 méter légpisztoly számban a Rio de Janeiróban zajló sportlövő olimpiai kvalifikációs versenyen.

2024. Április 14. 08:26, vasárnap | Helyi

Labdarúgó NB I - Debrecenben sem szakadt meg a Kecskemét rossz sorozata.

Az előző szezon ezüst- és bronzérmesének találkozóján a vendég Kecskemét 1-0-ra kikapott a Debrecen otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 14. 08:15, vasárnap | Helyi

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál.

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál szombat délelőtt, a sportrepülőgépben utazó két férfi a helyszínen meghalt, a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség.