Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Június 22. 14:35, hétfő | Helyi
Forrás: police

Embercsempész Parassapusztán

Embercsempész Parassapusztán

A határátlépési pont közelében fogták el azt a 36 éves német állampolgárságú férfit, aki iraki állampolgárokat akart illegálisan átszállítani a Szlovák Köztársaság államhatárán.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közös akcióban 2020. június 21-én 15 óra 20 perckor a parassapusztai határátkelési pontnál, a Szlovák Köztársaság államhatára felé vezető útszakaszon vontak ellenőrzés alá egy német honosságú személygépkocsit, amelyet egy 36 éves szír születésű német állampolgár vezetett. A járműben utasként három felnőttkorú, két fiatalkorú és egy gyermekkorú iraki állampolgár tartózkodott.

A beszerzett adatok alapján az iraki személyek kijelölt tartózkodási helye Balassagyarmat, melynek területét engedély nélkül elhagyni nem voltak jogosultak.

Az elsődleges adatok szerint a német férfi segítséget akart nyújtani az iraki állampolgároknak abban, hogy ők a Szlovák Köztársaság államhatárán át illegálisan elhagyják az országot.

A vezetőt és hat utasát a rendőrök a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállították. Meghallgatásuk és elszámoltatásuk folyamatban van.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy kapcsán embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.

2024. Április 25. 08:00, csütörtök | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit