Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2018. Január 26. 10:06, péntek | Helyi
Forrás: police

Embercsempész Balassagyarmaton

Embercsempész Balassagyarmaton

A város belterületén fogták el a 48 éves külföldi állampolgárságú nőt, aki iraki állampolgárokat akart illegálisan átszállítani a Szlovák Köztársaság államhatárán.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 48 éves lengyel állampolgár ellen.

A járőrök 2018. január 25-én 12 óra 45 perckor Balassagyarmat belterületén, a Szlovák Köztársaság államhatára felé vezető útszakaszon ellenőrzés alá vontak egy osztrák honosságú személygépkocsit, amelyet a 48 éves külföldi nő vezetett. Az autóban utasként egy iraki nő és három kiskorú gyermeke tartózkodott.

A beszerzett adatok alapján az iraki személyek kijelölt tartózkodási helye Balassagyarmat, melynek területét engedély nélkül elhagyni nem voltak jogosultak. A nyomozás adatai szerint a lengyel nő az iraki nőt és három gyermekét anyagi ellenszolgáltatásért cserébe illegálisan a Szlovák Köztársaság államhatárán át akarta szállítani Ausztriába.

Az iraki állampolgárokat a rendőrök a meghallgatásukat követően visszakísérték a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal Balassagyarmati Közösségi Szállására. Az iraki nő ellen szabálysértési eljárás indult.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a 48 éves nőt a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 19:29, vasárnap | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.