Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2024. Január 07. 15:12, vasárnap | Helyi
Forrás: NMHH/index/web/zsuffa csaba

Eltűntek a nézők a tévéképernyők elől

Eltűntek a nézők a tévéképernyők elől

A NAPI ÁTLAGOS FOGYASZTÁSI IDŐ 3 ÓRA 42 PERCRŐL, 4 ÓRA 49 PERCRE EMELKEDETT, EKÖZBEN TÖBB MINT EGYMILLIÓ NÉZŐ TŰNT EL A TÉVÉKÉPERNYŐK ELŐL. Szerepét átvette az INTERNET, az ONLINE TÉR.

Gyorsabban öregszik a magyar tévénéző közösség még a társadalom egészénél is,az elmúlt 25 évben 42-ről 53 évre nőtt az átlagéletkoruk.

A tévénéző népesség gyorsabban és nagyobb ütemben öregedett, mint a magyar társadalom egésze, de karakteresen átalakult a hazai televíziós piac az új évezredben a technológiai fejlődés, a médiafogyasztási szokások változása és a digitális platformok megjelenése miatt is.

Elsősorban az idősebb generáció tagjaira jellemző, hogy rendkívül sokat ülnek a tévékészülékek előtt: nekik az elmúlt 25 évben majdnem három órával növekedett a napi tévéfogyasztási idejük.

A népesség átlagéletkora az elmúlt két és fél évtizedben 38 évről 43-ra

Napjainkban a szabadidő eltöltésében még mindig a televízióé a főszerep - 2021-ben csaknem három és fél órát töltöttek internetezéssel a tizenöt évesnél idősebb honfitársaink, a televízió előtt viszont több mint öt órát ültek.

A televíziózási szokások ugyanakkor átalakultak az elmúlt csaknem két évtizedben a lekérhető médiaszolgáltatások és a videómegosztó platformok megjelenése miatt.

A műszeres televíziós közönségmérés kezdete óta a magyar lakosok napjuk közel hatodát tévénézésre fordították, sőt a Covid-járvány idején ez az arány még tovább emelkedett, így 2020-ban már egy átlagos nap ötödét e tevékenységgel töltötték.

Ennek köszönhető, hogy összességében több mint egy órával nőtt a tévénézésre fordított idő a négy év feletti lakosságra vetítve.

A magyarok az európai átlagnál többet tévéznek: míg 2021-ben az európai lakosság 70 százaléka, a magyarok 73 százaléka töltötte az idejét a képernyő előtt napi szinten.

SALGÓTARJÁNIAK ÉS NÓGRÁD VÁRMEGYEIEK KÖZÖSSÉGE 😃
ADJUNK minél többet, minél TÖBBEKNEK!
Csatlakozzon olvasóinkhoz! Reklám és politikamentesen adjuk a híreket -

InfoNógrád híroldal csoport
https://www.facebook.com/groups/infonograd
HÍROLDAL:
https://www.infonograd.hu
TikTok:
https://www.tiktok.com/@infonograd
Threads:
https://www.threads.net/@infonograd_hiroldal
Insta:
https://www.instagram.com/infonograd_hiroldal
. . . . . . . . . . . . . . . . . .

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 18. 16:21, kedd | Helyi

Agrárminisztérium: hungarikum lett a kocsi, a szaloncukor és a hatvani Aranyfácán sűrített paradicsom.

A hungarikumok és a nemzeti értékek nem csupán az értékőrzés miatt fontosak számunkra. Ezek a sajátosan magyar jellegzetességek képviselnek minket, segítve a megmaradásunkat - mondta Nagy István agrárminiszter.

2024. Június 18. 08:45, kedd | Helyi

Múzeumok éjszakája - Több helyszínen is várják a haditechnika iránt érdeklődőket.

A Bálna Honvédelmi Központ mellett a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum, a börgöndi repülőtér és a Pintér Művek Haditechnikai Park is várja a haditechnika iránt érdeklődőket június 22-én, a Múzeumok éjszakáján.

2024. Június 18. 08:21, kedd | Helyi

NGM: a melegben végzett munka veszélyeire figyelni kell!!!

A következő napokban várható hőhullám miatt több oldalas, a melegben betartandó munkavédelmi szabályokat ismertető tájékoztatót tett közzé.

2024. Június 18. 08:15, kedd | Helyi

Kánikula és napsütés!

Meleg, napos idő várható kevés gomolyfelhővel, fátyolokkal. Csapadék nem valószínű.