Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Március 07. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Eltankolt milliók!

Eltankolt milliók!

A pásztói rendőrök őrizetbe vettek egy 26 éves kállói lakost, aki volt munkaadóját közel két és fél millió forint értékben károsította meg, azonban volt más is a rovásán.

A férfi 2023. december közepéig egy cégnél dolgozott mint gépkocsivezető, ahol a járműhöz tartozó üzemanyagkártyához is hozzáfért. Munkahelyének elvesztését követően döntött úgy, hogy a tankolókártyát megtartja és magával viszi. Azt azonban nem emléknek szánta, mivel két héten keresztül különböző autókba több mint négyezer liter üzemanyagot tankolt két és fél millió forint értékben.

Megalapozott a gyanú arra is, hogy a férfi más bűncselkeményeket is elkövetett, azonban ekkor már nem volt egyedül. 17 éves társával ez év februárjában Palotás községben egy családi ház előtt álló, nyitott járműbe ült be, és ott értékek után kutatott, azonban a sértett észrevette ténykedésüket, ezért onnan üres kézzel kellett kereket oldaniuk.

Ez nem vette el a két elkövető kedvét a bűnözéstől, mert még ugyanezen a napon szintén erről a településről vittek el egy nyitott járművet, amivel Erdőkürtön lerobbantak, így azt egy ismerősüknek értékesítették.

A pásztói nyomozók a 26 éves férfit csalás bűntett, továbbá őt és 17 éves társát lopás bűncselekmények miatt hallgatták ki, elismerték a cselekmények elkövetését. A hatóság tagjai őrizetbe vették a két férfit, és kezdeményezték az idősebb letartóztatását.

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 18:26, csütörtök | Helyi

Gábriel arkangyal - 120 év után először emelik le és restaurálják

Több mint 120 év után először emelik le és restaurálják teljeskörűen a Hősök terén álló monumentális Millenniumi emlékmű korinthoszi oszlopán álló Gábriel arkangyalt.

2024. Július 18. 10:45, csütörtök | Helyi

Tíz perc alatt kétszer!!!

Dejtár belterületén rövid idő alatt kétszer is túllépte a megengedett sebességhatárt egy autó vezetője.

2024. Július 18. 08:49, csütörtök | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 18. 08:38, csütörtök | Helyi

Ismét megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord.

Kedden is megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári magyarországi áramfogyasztási rekord derül ki a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.