Városlista
2024. augusztus 27, kedd - Gáspár

Hírek

2023. Április 10. 05:00, hétfő | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:balaska márk

Elszórtan záporok kialakulhatnak!

Elszórtan záporok kialakulhatnak!

A Dunántúlon sok napsütésre számíthatunk.

Húsvéthétfőn a Dunántúlon sok napsütésre számíthatunk, viszont a Dunától keletre gyakran megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és időnként elszórtan záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak. Sokfelé élénk lökések kísérhetik az északias szelet. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. Reggel -1 és +4, délután 12 és 18 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Kedden egy hidegfront hatására sok felhő lesz felettünk, és délután, este nyugat-északnyugat felől több tájegységünkön is kialakulhat eső, zápor. Többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik a nyugatira, majd északnyugatira forduló szelet. A legmelegebb órákban 14-19 fok valószínű.

Szerdán naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk, de csak néhol fordulhat elő átmenetileg kisebb eső, gyenge zápor. Helyenként megerősödhet a légmozgás. 14 és 19 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

Csütörtökön többfelé valószínű eső, zápor, néhol akár zivatar. Élénk, erős lesz a légmozgás, mely napközben nyugat felől egyre többfelé északira, északnyugatira fordulhat. 9 és 22 fok között alakulhatnak a maximumok, nyugaton, északnyugaton mérhetjük a legalacsonyabb, délkeleten, keleten a legmagasabb értékeket. Pénteken is többfelé szükség lehet az esernyőkre. Az élénk, erős szélben mindössze 10 és 15 fok közé melegedhet a levegő.

Orvosmeteorológia

Hétfőn időjárási front nem lesz felettünk, de hajnalban, reggel a hűvös, hideg időben felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok.

A nagy napi hőingás miatt ugyanakkor vérnyomásproblémák, keringési panaszok és akár rosszullét is jelentkezhet.

Felerősödhetnek a migrénes panaszok is.

Melegszik az idő, mely kedvez a szabadtéri programoknak, de a Dunától keletre gyakran megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és időnként elszórtan záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak.

A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat.

Öltözzünk melegen, rétegesen, ugyanis könnyen megfázhatunk! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Tiszafafélék alacsony
Kőris alacsony
Nyár alacsony
Juhar alacsony
Fűz alacsony
Gyertyán alacsony
Nyír alacsony
Gombák nincs
Alacsony pollenterhelés

Az elmúlt napokban a lehűlés hatására a pollenterhelés viszonylag alacsony volt, azonban egyre több allergén növény virágpora van jelen a levegőben.

A nyír, a fűz és a kőris pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja általában a közepes, a ciprus- és tiszafafélék, a nyár, a juhar, a gyertyán és a platán virágporának mennyisége az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony.

Fotó: Balaska Márk ( Csak jön a meleg.....) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 27. 08:37, kedd | Helyi

Kistermelők közösségi piactere Salgótarjánban - szeretné, ha megvalósulna?

SALGÓTARJÁNI KÖZÖSSÉGI NAGYBANI PIAC - A kistermelő és fogyasztó közé - a hagyományos értékesítési rendszerekkel ellentétben - csak egy közvetítő ékelődik be, így a profit java helyben, a termelőnél tud maradni.

2024. Augusztus 27. 08:25, kedd | Helyi

Záporok, zivatarok frissíthetnek.

A napsütés mellett átmenetileg erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés.

2024. Augusztus 27. 08:22, kedd | Helyi

Örkény István - egypercesek

VÁLOGATOTT EGYPERCES NOVELLÁK - Az Egyperces novellák Örkény István legismertebb és bizonyára legkedveltebb kötetének címe, de a benne foglalt írások sokak szerint egyben műfajteremtőnek is számítanak:

2024. Augusztus 27. 08:15, kedd | Helyi

Fülöp Lovas SE. Nyári Tábor.