Városlista
2024. október 24, csütörtök - Salamon

Hírek

2024. Július 09. 19:35, kedd | Helyi
Forrás: eduline/contextus/web/zsuffa csaba

Első magyar felvétel a Yale színművészeti mester programára

Első magyar felvétel a Yale színművészeti mester programára

Első magyarként nyert felvételt a Yale színművészeti mesterképzésére Ilosvai Dorottya színművész

Ilosvai Dorottyát háromezer jelentkező közül választották ki, ennek megfelelően 15 társával kezdheti meg az egyik legnevesebb amerikai egyetem, a Yale David Geffen School of Drama színművészeti mesterképzését szeptembertől.

„Gödöllőről indul az én utam. Ott jártam általános iskolába és gimnáziumba is, és teljesen véletlenül ott hallottam egy lánytól, hogy kiment Amerikába a gimnáziumi évei alatt egy évre az ASSIST nevű ösztöndíjprogrammal”

– mesélte a fiatal az Eduline-nak.
Ilosvai Dorottya egy évet töltött egy amerikai magániskolában, majd a New York University abu-dzabi campusának egyik alapképzését végezte el.

Yale Egyetem ösztöndíjat biztosít Ilosvai Dorottyának, ami fedezi a képzési költségeit, de a lakhatást és a megélhetést nem.
A hallgatói vízummal érkező külföldi diákok alapvetően nem vállalhatnak munkát az Egyesült Államokban, ha pedig megteszik, a fizetésüket felszámolják az ösztöndíj összegébe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 24. 08:45, csütörtök | Helyi

Salgótarján - az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről

Salgótarján városa méltó módon emlékezett meg az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről, különösen a Nógrád vármegyei mártírokról. Az október 23-i ünnepi rendezvények

2024. Október 22. 07:13, kedd | Helyi

1956 - Forradalom és megtorlás Salgótarjánban. Salgótarján a kádári megtorlás brutalitásának lett a szimbóluma.

„Vegyétek tudomásul, hogy ti nem forradalmárok vagytok, hanem piszkos, rohadt ellenforradalmárok. Mától kezdve nem tárgyalunk veletek, mától kezdve lövünk! És takarodjatok innen addig, amíg takarodhattok.”

2024. Október 21. 09:25, hétfő | Helyi

TÖKFARAGÓ VERSENY ÉS HALLOWEEN ÜNNEPSÉG, 25-ÉN, ZAGYVAPÁLFALVÁN!

Már most írd be a naptárba és várunk a Laposban! Kedves Pálfalvaiak, barátaink és minden kedves érdeklődő! Ne hagyd ki Pálfalva egyik legvidámabb és legkreatívabb eseményét!

2024. Október 18. 22:17, péntek | Helyi

Hogyan hódították meg a japán sportautók a világot?

Japánban a kilencvenes évek közepére a legnagyobb márkák már hármasával-négyesével kínálták a sportautóikat, hogy mindenki találjon a pénztárcájához megfelelő alternatívát.