Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Február 11. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Elrendelték a harmadfokú árvízvédelmi készültséget Ipolytarnócon

Elrendelték a harmadfokú árvízvédelmi készültséget Ipolytarnócon

Tegnap este 21 órától Ipolytarnóc polgármestere elrendelte a harmadfokú árvízvédelmi készültséget az Ipoly folyó vízszintjének rohamos emelkedése miatt.

Míg a vízfolyás szerda este 20 órakor 346 centiméteren állt, 21 órára már 357 centiméterre emelkedett. A település önkormányzata, a Karancs Speciális Mentőszolgálat, valamint a Karancs Természetjáró és Védő Egyesület a salgótarjáni katasztrófavédelmi kirendeltség irányításával a tegnap megelőzés céljából kirakott nyolcszáz homokzsákon túl jelenleg további ezer homokzsákkal erősíti és magasítja a védőgátat. A veszélyeztetett területen lévő nyolc ingatlant immáron ezernyolcszáz homokzsákkal védik az Ipoly folyó esetleges kiáradásától.

Az ipolytarnóci Rákóczi úton hét, a Dankó úton pedig egy családi ház érintett, ezekben összesen húsz ember él, egyikük időközben ideiglenesen rokonokhoz költözött. Az otthonukban maradt lakók számukra az önkormányzat már előkészítette a befogadó melegedőhelyet, amennyiben szükség lenne rá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.