Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Március 12. 09:15, kedd | Helyi
Forrás: MTI-WASHINGTON

Elpusztult egy Floridánál partra vetődött ámbráscet.

Elpusztult egy Floridánál partra vetődött ámbráscet.

Florida nyugati partvidékén, Venice-nél hétfőn elpusztult egy tizenhárom méteres, több mint harminc tonnás ámbráscet, amely a hétvégén vetődött partra.

A tengeri emlős a Mexikói-öböl felől került a partvidék közelébe, ahol egy homokpadon feneklett meg. A floridai természetvédelmi hivatal (Florida Fish and Wildlife Conservation Commission) közlése szerint a rendőrség és vadőrök vasárnap hiába próbálták az állatot visszajuttatni a mélyebb vízbe, estére a légzése nehézkessé vált, majd helyi idő szerint hétfőn hajnalban elpusztult.
Az illetékesek beszámolói alapján a partra került ámbráscet hossza 13 méter, súlya meghaladja a 31 tonnát. A természetvédelmi hivatal közölte azt is: az állatból biológusok vesznek mintát, hogy megállapítsák miért közelíthette meg a partvidéket, illetve, hogy szenvedett-e valamilyen betegségben, ami hozzájárult a halálához.
Az óriás méretű tengeri emlős maradványait a hatósági közlések szerint megpróbálják kivontatni a vízből. Ezután vagy eltemetik, vagy szemétlerakóban helyezik el.
A nagy ámbráscetek rendkívül ritkán közelítik meg a partvidéket. A Mexikói-öbölben mintegy 1100 példányt tartanak nyilván a veszélyeztetett fajból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 18:26, csütörtök | Helyi

Gábriel arkangyal - 120 év után először emelik le és restaurálják

Több mint 120 év után először emelik le és restaurálják teljeskörűen a Hősök terén álló monumentális Millenniumi emlékmű korinthoszi oszlopán álló Gábriel arkangyalt.

2024. Július 18. 10:45, csütörtök | Helyi

Tíz perc alatt kétszer!!!

Dejtár belterületén rövid idő alatt kétszer is túllépte a megengedett sebességhatárt egy autó vezetője.

2024. Július 18. 08:49, csütörtök | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 18. 08:38, csütörtök | Helyi

Ismét megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord.

Kedden is megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári magyarországi áramfogyasztási rekord derül ki a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.