Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. December 31. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Előzzük meg a szilveszteri tüzeket!

Előzzük meg a szilveszteri tüzeket!

A szilveszteri tűzesetek megelőzése érdekében a biztonsági szabályok betartására figyelmeztet a katasztrófavédelem.

A lakástüzek megelőzéséért ügyelni kell arra, hogy a gyertyák, mécsesek közelében ne legyen éghető tárgy, ne gyújtsunk mécsest huzatos szobában, a nyílt lángot ne hagyjuk felügyelet nélkül. Az elektromos zárlat okozta tűz is megelőzhető, ha kizárólag megbízható gyártótól származó fényfüzért, hangulatvilágítást használunk. A katasztrófavédelem azt tanácsolja továbbá, hogy csak legális árusító helyen vásároljunk szilveszteri tűzijátékokat, és azokat csak a szabadban hozzuk működésbe.
A pirotechnikai eszközöket megbontani, átalakítani és azokat kézből működtetni nem szabad. A rakétákat mindig egyetlen ember indítsa be, és erős szélben halasszuk el a tűzijátékot - figyelmeztet az OKF.

Címkék: szilveszter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 16:50, szerda | Helyi

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: legördült a zalaegerszegi gyártósorról a honvédség első magyar gyártású Lynx KF-41 gyalogsági harcjár

Legördült a zalaegerszegi gyártósorról a Magyar Honvédség első magyarországi gyártású Lynx KF-41 gyalogsági harcjárműve jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán Zalaegerszegen, a Rheinmetall gyárában tartott rendezvényen.

2024. Július 24. 15:00, szerda | Helyi

Megemlékezés és emlékérem átadás.

Ünnepi állománygyűlés keretében adták át a néhai rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes tiszteletére alapított emlékérmet.

2024. Július 24. 14:00, szerda | Helyi

Tusványos - Azbej Tristan: korunk legnagyobb emberi jogi válsága a keresztényüldözés.

Korunk legnagyobb emberi jogi válságának nevezte a keresztényüldözést Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.