Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Július 31. 13:16, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Előzetesben az orvvadász

Előzetesben az orvvadász

2012. július 25-én a hajnali órákban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Salgótarján 21-es számú főúton vontak ellenőrzés alá egy gépjárművel közlekedő 59 éves salgótarjáni férfit.

A személygépkocsi átvizsgálása során abban lőfegyvernek, lőszernek látszó tárgyakat és vadászati eszközöket találtak, melyek tartására a férfi engedélyt nem tudott felmutatni.
A rendőrök az ellenőrzést követően a férfinál házkutatásokat tartottak, melyek során további nagy mennyiségű lőszernek látszó tárgyat, lőfegyvernek látszó tárgyat, fegyveralkatrészeket és ismeretlen eredetű fagyasztott húsokat foglaltak le. A mindenre kiterjedő nyomozás során az ügyön dolgozó nyomozók beazonosították továbbá azokat a leseket is, melyeket abból a célból építettek, hogy arról vadakat lőjenek ki.
A beszerzett adatok alapján megállapítást nyert, hogy a férfi 2008. és 2012. év között, pontosan meg nem határozható időben Salgótarjánban egy erdőterületen egy 47 éves salgótarjáni férfival és egy 30 éves salgótarjáni nővel együtt tulajdonított el vaddisznót, őzet és dámszarvas tehenet, úgy, hogy ezen egyedeket az 59 éves férfi a jogszerűtlenül tartott fegyverével lelőtte, majd azokat közösen
elszállították.
Az állatok kilövésével és eltulajdonításával az Salgótarjánban működő vadásztársaságnak mintegy 1.230.000- Ft kárt okoztak. A három személyt a rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki.
Az 59 éves salgótarjáni férfit őrizetbe vették visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel bűntette, valamint lopás bűntette miatt, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. Társai ellen lopás bűntette miatt folyik büntetőeljárás.

Címkék: orvvadász

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.