Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2013. Május 25. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Előzetes letartóztatásban a zsaroló

Előzetes letartóztatásban a zsaroló

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság zsarolás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást O. Sándor 30 éves salgótarjáni lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2008. évben egy 30 éves férfit többször megütött, valamint további bántalmazás kilátásba helyezésével megfenyegetett annak érdekében, hogy részére egy salgótarjáni műszaki áruházban - saját nevére – vásároljon egy házimozi rendszert. Ezt követően a megvásárolt műszaki cikket a sértett lakását feltörve, annak beleegyezése nélkül eltulajdonította.
2008. évtől 2013. márciusig gyanúsított sértettet és annak feleségét erőszakkal és fenyegetéssel még további műszaki cikkek – televízió készülék, telefon - megvásárlására és átadására, valótlan tartalmú 450.000 Ft tartozásról szóló elismervény aláírására, valamint a sértettnek és feleségének járó segélyből 5-től 30 ezer forintig terjedő összegek átadására kényszerítette.
Ugyanakkor megállapítást nyert az is, hogy O. Sándor megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2010. évtől 2013. februárig egy 22 éves férfit és feleségét több alkalommal erőszakkal és további bántalmazás kilátásba helyezésével arra kényszerített, hogy részére a családi pótlék összegét, álláskeresői segélyét, színesfém leadásából származó jövedelmét, valamint a sértett férfi nevére kiállított személyi igazolványát részére adja át.
A rendőrök O. Sándort elfogták és a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították, akit több rendbeli zsarolás, rablás, és okirattal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként, valamint őrizetbe vették.
A bíróság 2013. május 23-án a gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.

Címkék: letartóztatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 09:00, péntek | Helyi

Pofátlan(tan)ítás Salgótarjánban!

Az érintett útszakaszon nem ő volt az első járművezető, aki így közlekedett és felháborodást váltott ki az arra haladó, szabályosan haladó sofőrökből.

2024. Május 10. 08:00, péntek | Helyi

Kellemes májusi idő.

Országszerte sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor.

2024. Május 09. 13:58, csütörtök | Helyi

NAV: az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítés

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítéséhez hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó és Vámhivatal(NAV)

2024. Május 09. 12:21, csütörtök | Helyi

Jövő Mobilitása Szövetség: sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra.

Sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra a Jövő Mobilitása Szövetség (JMSZ)