Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Május 30. 07:30, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Előzetes letartóztatásban a salgótarjáni betörők

Előzetes letartóztatásban a salgótarjáni betörők

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói együtt fogták el azt az 5 személyt, akik 7 salgótarjáni ingatlan és 2 helyi italbolt betörésében is részt vettek.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást Sz. Aladár 42 éves mátraverebélyi, H. Gábor 31 éves nagylóci, valamint H. Inez 30 éves, L. Anna 26 éves és Sz. Tímea 26 éves salgótarjáni lakosok ellen.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint Sz. Aladár, H. Gábor, H. Inez és L. Anna 2014. május 25-én 22 óra és 22 óra 30 perc közötti időben, Salgótarjánban az egyik presszó bejárati ajtaján lévő lakatot megpróbálták lefeszíteni, mivel azt nem sikerült eltávolítani, a helyszínről távoztak, onnan nem tulajdonítottak el semmit. A bejelentést követően a két férfit és a két nőt a rendőrök elfogták, a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították, ahol - őrizetbevételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki őket. A beszerzett adatok alapján Sz. Aladár és H. Gábor 2013 júniusában, és 2014 áprilisában és májusában, Salgótarjánban hét családi házba, valamint még egy helyi sörözőbe törtek be. A lakásokból nagyobb összegű készpénzt, arany ékszert, és egy helyi sörözőből szeszesitalt és készpénzt tulajdonítottak el. A bűncselekmények elkövetésekor három esetben H. Inez és L. Anna, míg két alkalommal Sz. Tímea is részt vett. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a gyanúsítottak szervezetten, bűnszövetségben és üzletszerűen követték el a bűncselekményeket. Az eltulajdonított ékszereket a gyanúsítottak az ország területén működő zálogházakban értékesítették, a készpénzt egymás között elosztották. A nyomozók lefoglalták a bűncselekmények elkövetéséhez használt eszközöket - feszítővas, kalapács, kesztyű, lámpa, gépkocsi -, továbbá az eltulajdonított ékszertartókat, az ékszerek zálogjegyeit és az eltulajdonított ékszerek egy részét.
A Salgótarjáni nyomozók előterjesztést tettek illetékes ügyészség felé – L. Anna gyanúsított kivételével - Sz. Aladár, H. Gábor és H. Inez előzetes letartóztatásuk indítványozására, melyet a bíróság 2014. május 28-án elrendelt.

További híreink

Címkék: ingatlan

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Elszórtan záporok előfordulhatnak.

Keleten, délkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol több felhő lesz az égen.

2024. Április 20. 06:00, szombat | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.