Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2022. Június 30. 10:30, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Elmúlt napok Nógrád megye közútjain

Elmúlt napok Nógrád megye közútjain

Nógrád megye közútjain a rendőrök az elmúlt három napon egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek és három ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

Egy 55 éves férfi haladt 2022. június 27-én 15 óra 45 perc körül személygépkocsival a 21-es számú főúton Salgótarján belterületén, amikor egy kereszteződésbe balra bekanyarodott és a szemből érkező személygépkocsival összeütközött. A baleset következtében az egyik jármű utasa megsérült.

Az elmúlt három napon a megye rendőrei további három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén és három ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Napok óta tart a hőség Nógrád megyében is. Az erős napsütés, a nagy meleg nagyon sok ember szervezetét megviseli. Csökkenhet a koncentráció, az összpontosítás és tompulhatnak a reflexek. A megszokottnál figyelmetlenebbek és türelmetlenebbek lehetünk. Ez már önmagában sok balesetveszélyes helyzetet teremthet a közlekedésben akár gyalogosként, akár járművezetőként közlekedünk.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a közúti közlekedés valamennyi résztvevőjét, hogy jobban figyeljenek oda magukra és egymásra is az utakon!

  • Fontos, hogy felkészülten és kipihenten induljanak útnak! Ha fáradtak, tartsanak pihenőt, akár többször is az út során! Mozgassák át végtagjaikat, és frissítsék fel magukat légkondícionált helyiségekben!
  • A napon álló gépkocsi belső tere gyorsan felmelegszik, ezért azt elindulás előtt szellőztessék ki, menet közben használjanak légkondicionálót, vagy gondoskodjanak a levegőcseréről, a friss levegő utánpótlásáról!
  • Ha hosszabb útra indulnak, hűtött vizet mindenképpen tegyenek az autóba, fogyasszanak elegendő folyadékot és gondoskodjanak annak pótlásáról!
  • Vannak, akiket a nyári kánikula annyira megvisel, hogy még a vezetésükre is hatást gyakorol. Javasoljuk, hogy akik az időjárás-változásokra, frontokra érzékenyebbek, fáradékonyabbak és nehezebben tudnak koncentrálni, lehetőség szerint ebben az időszakban ne üljenek volán mögé!
  • Amennyiben gyermek is tartózkodik a gépjárműben, még nagyobb körültekintéssel induljanak el, hiszen ők is nehezen viselik a nagy meleget. Ha a járművel megállnak, a gyermekeket egy percre se hagyják a kocsiban!
  • Elindulás előtt lehetőleg tájékozódjanak arról, hogy várható-e forgalomkorlátozás, útlezárás, illetve számítani kell-e hosszabb várakozásra! Ha tehetik, akkor a kora délelőtti órákban vagy késő délután utazzanak!
  • Kérjük a gyalogosan és a kerékpárral közlekedőket is, hogy legyenek fokozottan óvatosak és figyelmesek! Ha elsőbbségük van, akkor is győződjenek meg arról, hogy azt megadják!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 11:12, kedd | Helyi

A zarándoklat felér egy terápiával

A zarándoklat kiváló terápiás alkalom, hiszen nem tudunk elmenekülni önmagunk elől és többnyire az életünk aktuális kérdéseire is választ kapunk az úton. Balázs Jeromos, az Ifjúsági Ferences Zarándoklat egyik szervezője szerint ráad

2022. Augusztus 09. 11:06, kedd | Helyi

Őrizetben a betörők

Ludányhalászi ingatlanba tört be az a két férfi, akit a szécsényi rendőrök rövid időn belül azonosítottak.

2022. Augusztus 09. 10:57, kedd | Helyi

Természetes praktikák vérszívók és rovarok ellen

Évről-évre súlyosabb bőrreakciókat produkál a szúnyog- és darázscsípés

2022. Augusztus 08. 13:49, hétfő | Helyi

Újra megnyílik Lucfalván a Faluház

Hosszú idő után újra várja a látogatókat a település népművészeti értékeit bemutató Faluház.