Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. December 06. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: NAV

Ellenőrzési csúcs várható decemberben

Ellenőrzési csúcs várható decemberben

Az ünnepekhez kapcsolódóan decemberben komplex ellenőrzésekre lehet számítani az Észak-magyarországi régióban.

Az adóellenőrök mellett pénzügyőrök és egyéb hatóságok munkatársai is megjelenhetnek például a karácsonyi vásárok területén.

Ezúttal is intenzív hatósági jelenlét várható a kereskedelmi és vendéglátó szektorban, a piacokon, karácsonyi vásárokban és a fenyőfaárusoknál. A téli üdülőhelyeken és sípályák környékén is ellenőrizhet a NAV, és a taxisok, a fodrászatok és a szépségszalonok is számíthatnak az adóellenőrök látogatására.

A NAV operatív egységei kiemelten ellenőrzik a számla- és nyugtaadási kötelezettség betartását, a forgalmazott árucikkek eredetét, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét. A revíziók szervezése során a szakemberek figyelembe veszik az üzletek, szórakozóhelyek és vendéglátó egységek kibővített nyitvatartási rendjét és ennek megfelelően hétvégén, illetve az esti órákban is várható a revizorok megjelenése.

Az összehangolt ellenőrzések elsődleges célja az ünnepek előtti kiemelt forgalmú időszakban a bejelentés nélkül foglalkoztatók kiszűrése, az adóelkerülésből adódó jogosulatlan piaci előnyök megszüntetése, a jogkövető, tisztességes gazdálkodók védelme, az egészséges piaci verseny biztosítása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.