Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Augusztus 22. 12:00, szombat | Helyi

Elkerülte a csődöt a hulladékkezelő

Elkerülte a csődöt a hulladékkezelő

Átmenetileg megmenekült a csődtől a 106 Pest és Nógrád megyei települést ellátó hulladékkezelő cég, a Zöld Híd Kft.

A társaság szeptember elején kénytelen lett volna leállítani a szemétszállítási szolgáltatást, ha nem kapott volna részletfizetési kedvezményt az adóhatóságtól a mintegy 60 millió forintot kitevő forgalmiadó-tartozásának a megfizetésére. A cég pénzügyi helyzete azonban továbbra is ingatag.
Emlékezetes: az adóhivatal április elején már egyszer inkasszót alkalmazott a társaság számláján, mert az nem tudta kifizetni a tárolókban elhelyezett hulladék tonnája után járó 6 ezer forintos lerakási járulékot. A díjtétel összege idén januárban növekedett a korábbi duplájára, annak ellenére, hogy az országban működő hulladékkezelő cégek jelentős hányada a korábban kirótt kisebb lerakási díjat sem volt képes befizetni. A két és fél évvel ezelőtt bevezetett szemétszállításidíj-emelési stop ugyanis a legtöbb hulladékkezelő társaságot pénzügyi válságba sodorta.

Forrás: mno.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,

2024. Május 03. 06:24, péntek | Helyi

128 éves a kisföldalatti

1896. 05. 03-án, Budapesten Ferenc József jelenlétében felavatták a földalatti vasutat, a \"kisföldalattit\".