Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Június 15. 07:00, szerda | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Elképesztő kegyetlenséggel ölte meg anyját a pécsi férfi, elítélték

Elképesztő kegyetlenséggel ölte meg anyját a pécsi férfi, elítélték

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték kedden azt a pécsi férfit, aki különös kegyetlenséggel megölte az anyját 2019 nyarán - tájékoztatta a Pécsi Ítélőtábla az MTI-t.

A döntéséről kiadott keddi közleményében a táblabíróság azt írta, hogy a határozattal helybenhagyták a Pécsi Törvényszék februárban meghozott ítéletét, amelynek értelmében a férfi legkorábban 25 év eltelte után bocsátható feltételes szabadságra.

A férfi több felsőoktatási intézményben kezdett orvosi és más tanulmányokat, de elvégeznie egyiket sem sikerült, munkahelyet nem vagy csak nagyon nehézkesen talált, munkaviszonya, tartósan jövedelme nem volt.

A vádlottnak a szülei vettek egy lakást, amelyet az apja halála után eladott. Miután a bevételt felélte, visszaköltözött az anyjához, aki eltartotta. Mivel magánéleti és szakmai sikertelensége miatt a férfi elsősorban az anyját hibáztatta, rendszeresek volta közöttük a konfliktusok.

Vita alakult ki közöttük 2019 augusztusában is, ekkor a férfi megkötözte időskorú, kis testsúlyú, érdemi védekezésre képtelen anyját. Miután a fejét serpenyőkkel, húsklopfolóval véresre verte, paplant, szőnyeget terített anyjára, és ezeken keresztül késsel, vaskampóval szurkálta. Ezután két dohányzóasztalt, három széket és egy mikrohullámú sütőt tett a testre, majd az ajtót kívülről egy hűtőszekrénnyel torlaszolta el. Az asszony aznap éjjel belehalt sérüléseibe.

A férfit, aki az éjszakát még a házban töltötte, másnap egy pécsi panzióban vették őrizetbe.

A vádlottat azért is elítélték, mert orvosi diplomát hamisított magának, majd azt felhasználva személyi okmányokat készíttetett, amelyekben a neve "dr." előjelzővel szerepelt.

A férfit így különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és kétrendbeli közokirat-hamisítás miatt ítélték el.

A szakértői vélemények szerint a vádlott nem szenved a beszámítási képességét befolyásoló elmebetegségben, de személyiségzavara hozzájárult a bűncselekmények elkövetéséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni