Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Október 07. 13:46, kedd | Bulvár
Forrás: fullank.com

Elképesztő! A Zsiráffiú tényleg úgy fest, mint egy zsiráf

Elképesztő! A Zsiráffiú tényleg úgy fest, mint egy zsiráf

A 15 éves Fu Wenghui-nál a bizarr rendellenességet az okozza, hogy 3 csigolyával több van neki, mint az átlag embereknek. Normálisan ugyanis 7 nyakcsigolya köti össze a gerinc többi részét a fejjel.

A pekingi tinédzser fiú a hosszabb nyaka miatt sokat szenved, erős fájdalmak gyötrik. Az orvosok szerint a fiú gerincferdüléssel született, amit a nem megfelelően kifejlődött csigolyák okoztak nála. Ezért a mellkasa is rendellenes formájú.

A gerincferdülés általában az embereknél enyhébb formában jelentkezik. Súlyosabb esetekben azonban hajlott ívű gerince is lehet valakinek, ami nagy kellemetlenséget jelent. Funál a gerincferdülést 6 éves korában fedezték fel. A fiú állapota az eltelt évek alatt romlott, már nem tud megfelelően járni és megbámulják az emberek. – írja a MediPress.

Most azonban úgy tűnik, lehet esélye a gyógyulásra, mert egy helyi jótékonysági szervezet összegyűjtötte számára a műtétekhez szükséges összeget. Chaoyang kerületi kórház orvosai pedig az összetett műtétsorozat fázisainak megtervezésén dolgoznak - írja a hír.ma.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Bulvár

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 19. 07:12, péntek | Bulvár

Kiki és az Első Emelet

Ma 67 esztendős. 1957. július 19-én született Patkó Béla Kiki Máté Péter-díjas magyar énekes.