Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Április 28. 17:04, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték az anyját brutális kegyetlenséggel megölő csorvási férfit

Elítélték az anyját brutális kegyetlenséggel megölő csorvási férfit

Jogerősen tizenhárom év börtönbüntetésre ítélte a Gyulai Törvényszék csütörtökön azt a csorvási férfit, aki 2020 nyarán 49 késszúrással megölte az édesanyját.

A törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt férfi a Békés megyei Csorváson élt az édesanyjával, aki ragaszkodásával és gondoskodásával kisajátította és teljesen irányítása alá vonta a 42 éves vádlottat. A férfi szeretett volna elköltözni, önálló életre és társra vágyott, azonban az édesanyja ezt nem engedte, emiatt az érzelmi feszültség folyamatosan fokozódott.

2020. július 16-án reggel az anya a számítógép előtt ült, amikor a vádlott elkérte tőle albérlőik telefonszámát. Az anya szóvá tette a fiának, hogy "miért nem tud várni", majd - miközben felírta a telefonszámokat -, az elítélt által flegmának ítélt megjegyzéseket tett.

A férfi ezen feldühödött, és több alkalommal megütötte az anyját, majd magához vett egy disznóvágáskor használatos kést, amellyel negyvenkilencszer megszúrta a nőt.

A sértett a bántalmazás következtében elhunyt. A vádlott a holttestet az udvaron ásott gödörbe temette. Ezután megreggelizett, és mivel arra az álláspontra jutott, hogy úgysem fogja megúszni, bevallotta tettét a rendőrségen.

A múlt héten tartott előkészítő tárgyaláson a kirendelt védő a vádlott súlyos személyiségzavarára, a férfinak az édesanyjával fennállt terhelt kapcsolatára és beismerő vallomására hívta fel a figyelmet.

Az utolsó szó jogán a férfi elmondta, hogy nagyon megbánta, amit tett, és bocsánatot kért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.