Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 25. 07:15, szerda | Kék hírek
Forrás: mno / MTI

Elítélték a pofozkodó rendőrt, de maradhat a testületnél

Elítélték a pofozkodó rendőrt, de maradhat a testületnél

Társait hamis tanúzással vádolhatják meg

Jogerősen egy év, végrehajtásában négy esztendőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Ítélőtábla egy jánoshalmi rendőrt, aki háromszor is arcon ütött egy férfit; az ügyben hamis tanúzás miatt eljárás indulhat négy rendőr ellen.

A sértett 2010. május 2-án este hazafelé tartott a szórakozásból három barátjával Jánoshalmán. Egyikük betért a helyi rendőrőrs udvarára, és ott leszakított egy szál virágot, hogy hazavigye a barátnőjének. A sértett követte őt, két társuk az utcán várakozott.

Amikor a rendőrök meglátták a történteket, kimentek az épületből, hogy felelősségre vonják az udvarra betérő két férfit. Öt rendőr – köztük a zászlósi rendfokozatban szolgáló vádlott – belökdöste a sértettet az épületbe. Amikor a férfi belépett az ajtón, a vádlott háromszor arcon csapta, a harmadik ütés után a sértett térdre rogyott.

Ezt követően a rendőrök köztisztasági szabálysértés elkövetése miatt helyszíni bírságot szabtak ki a két férfira: a sértett 10 ezer, a virágot letépő barátja 20 ezer forintos büntetést kapott, ezt mindketten tudomásul vették. A rendőrséget elhagyva a sértett elment az orvosi ügyeletre, ahonnan kivizsgálásra kórházba küldték, mint kiderült, a férfi dobhártyája a bántalmazás következtében elrepedt, emellett a halántéka is megzúzódott. Bár a sérülések nyolc napon belül gyógyultak, a férfinál – a szakértői vélemény szerint – enyhe fokú halláscsökkenés maradt vissza, ez enyhe fokú egészségkárosodásként értékelhető.

A táblabíróság hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettében és könnyű testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és ezért jogerősen egy év, végrehajtásában négy esztendőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta. Az ítélőtábla a vádlottat előzetes mentesítésben részesítette, ezért – ha felettesei is úgy látják – tovább dolgozhat rendőrként.

A tárgyaláson a rendőrzászlós – korábban tett nyilatkozataival szemben – elismerte bűnösségét. Ezért a bíróság megküldi az ügy iratait a Kecskeméti Nyomozó Ügyészségnek, azzal: fontolják meg, hogy hamis tanúzás bűntette miatt eljárást indítsanak azzal a négy rendőrrel szemben, aki úgy vallott: nem történt bűncselekmény a jánoshalmi rendőrőrsön.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.