Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. Január 12. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: radiofocus

Elindult a kampány és az ajánlások gyűjtése Salgótarjánban

Elindult a kampány és az ajánlások gyűjtése Salgótarjánban

Tíz választókerület negyven szavazókörében voksol majd Salgótarján lakossága a február 28-ai időközi polgármester-választáson.

A negyven szavazókör lakosai a város huszonhat közintézményében kijelölt helyiségekben adhatják majd le szavazataikat – derült ki a Helyi Választási Iroda által a város honlapján megjelentetett hirdetményéből.

A választási értesítőnek minden választásra jogosult salgótarjáni állampolgárhoz meg kellett érkeznie, ebből az is kiderül, hogy szavazatát pontosan hol adhatja majd le a választásra jogosult. Amennyiben ezt valaki mégsem kapta kézhez, de bizonyos benne, hogy választásra jogosult, keresse fel a Salgótarjáni Városházán található Helyi Választási Irodát. Itt egyébként igénye esetén mindenki meggyőződhet róla, hogy szerepel-e a választásra jogosultak névjegyzékében. A jogosan várt, de esetlegesen elmaradt értesítőt itt egyből, a helyszínen pótolják.

Salgótarjánban szombaton elindult a hivatalos kampányidőszak is, és hétfőtől az ajánlások gyűjtése is megkezdődött. A jelöltként indulni szándékozóknak legalább háromszáz választópolgár ajánlása szükséges, ezt január 25-ig kell összegyűjteniük az érintetteknek. Egy választópolgár több jelöltet is ajánlhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.