Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2024. Július 24. 16:30, szerda | Helyi sport
Forrás: MTI-MOKSZ BUDAPEST

Elhunyt Szabó Krisztián korcsolyaedző.

Elhunyt Szabó Krisztián korcsolyaedző.

Ötvenéves korában elhunyt Szabó Krisztián, korábbi rövidpályás gyorskorcsolyázó, aki a sportágban éveken keresztül a szegediek és a junior válogatott, illetve gyorskorcsolya sportágban a női válogatott vezetőedzőjeként dolgozott.

A magyar szövetség honlapjának szerdai beszámolója szerint Szabó rövid betegség után hunyt el.
Szabó Krisztián szülővárosában, Debrecenben kezdett el korcsolyázni, rövidpályás gyorskorcsolyázóként képviselte a magyar színeket olimpián, világ- és Európa-bajnokságon, valamint téli Universiádén. Tagja volt a 2001-ben Európa-bajnoki bronzérmet szerző férfiváltónak, majd a következő évben indulhatott a Salt Lake City-i téli olimpián.

Sportolói pályafutása után dolgozott a Szegedi Korcsolyázó Egyesület vezetőedzőjeként, tanítványai közé tartozott - többek között - Lajtos Szandra, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia és Oláh Bence.
Hosszú éveken keresztül irányította a short track junior válogatottat, munkája során számos junior világbajnoki éremmel és Európa-kupa dobogóval járult hozzá a magyar korcsolyasport sikereihez.

A 2023/24-es szezontól a női gyorskorcsolya válogatott vezetőedzőjeként erősítette a szövetséget. Szabót a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség a saját halottjának tekinti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 08:41, szerda | Helyi sport

BL-selejtező - Ötgólos győzelemmel mutatkozott be a Ferencváros új edzője.

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

2024. Július 23. 09:00, kedd | Helyi sport

BL-selejtező - A Ferencváros új edzője energikus futballt vár.

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.

2024. Július 23. 08:39, kedd | Helyi sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia.

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 22. 17:50, hétfő | Helyi sport

Párizs 2024 - Az úszás és a vízilabda érdekli leginkább a magyarokat.

A magyarok 94 százaléka nézi majd az olimpiai versenyeket, a legtöbben 4-5 sportágat követnek. A favorit egyértelműen az úszás, amelyet szorosan követ a vízilabda.