Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2024. Július 30. 12:50, kedd | Sport
Forrás: MTI-BUDAPEST

Elhunyt a korábbi bokszkapitány idősebb Balzsay Károly.

Elhunyt a korábbi bokszkapitány idősebb Balzsay Károly.

Kedden hajnalban elhunyt idősebb Balzsay Károly mesteredző, a magyar ökölvívó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

A kiváló szakember halálának hírét gyermekei, - a korábbi profi világbajnok és szövetségi kapitány - ifjabb Balzsay Károly és Balzsay Dorottya Emese tették közzé közösségi oldalukon.
A magyar szövetség közösségi oldalán emlékezett meg az egy héttel a 75. születésnapja után elhunyt idősebb Balzsay Károlyról, aki 1986-ban az MTK-nál kezdte edzői pályafutását, később a Budapesti Honvéd, a Kecskeméti SE és a KSI versenyzőinek felkészülését irányította. 2003-tól a Magyar Ökölvívó Szakszövetség szakedzője, 2004-től 2008-ig a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya volt, 2008-ban Mesteredző életműdíjat kapott. Az edzősködés mellett a Testnevelési Egyetemen tanított, s a felsőoktatási intézmény 2020-ban mesteroktatói címmel tüntette ki.
Idősebb Balzsay Károly pályafutása során edzője volt a kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes Gönczi Róbertnek, az Eb-ezüstérmes Erős Lajosnak és amatőrök között fiának, akinek profi pályafutása előtt Európa-bajnoki ezüstérem volt a legjobb eredménye.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 07:47, péntek | Sport

Férfi kézilabda BL - Bodó bombagóljával nyert a Szeged

A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

2024. Szeptember 26. 08:11, csütörtök | Sport

Európa-liga - Brüsszeli vereséggel rajtolt a Ferencváros

A Ferencváros 2-1-es vereség szenvedett a belga Anderlecht otthonában a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának szerdai nyitófordulójában.

2024. Szeptember 25. 13:28, szerda | Sport

Dobogós helyezések és értékes pontok Nyirádon

Hosszú szünet után Nyirádra tért vissza a magyar bajnokság mezőnye, és a Korda Racing is visszatért a „régi” kerékvágásba, a Rallycross Európa Bajnokság után újra hat versenyautóval szállt harcba a bajnoki pontokért.