Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Szeptember 11. 11:20, hétfő | Helyi
Forrás: police

Elfogták a sorozatbetörőt

Elfogták a sorozatbetörőt

Százhalombattán fogták el a salgótarjáni nyomozók a 26 éves férfit.

A rendőrségre 2017. február 15-én tett bejelentést egy nő, miszerint Salgótarján egyik zártkerti övezetében lévő hétvégi házába ismeretlen személy betört.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével D. Péter 26 éves salgótarjáni lakos gyanúsítható megalapozottan.

A férfi 2016. december és 2017. február közötti időszakban a sértett körbekerített hétvégi házába több alkalommal bement. D. Péter a ház kerítését letaposta és a melléképületekből több mázsa fűrészelt fát, és különböző használati gépeket tulajdonított el, míg egy másik alkalommal a hétvégi ház ablakát betörte és onnan gáz főzőlapot és elektromos sütőt tulajdonított el.

D. Péter megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2017. május 6-ra virradóan az egyik salgótarjáni italbolt ablakáról a rácsot lefeszítette és onnan kávét, tejszínhabot, konzervet, szeszesitalt és közel 90.000 forint készpénzt tulajdonított el. A beszerzett adatok alapján a férfi pár nappal ezt megelőzően az egyik megyeszékhelyi szupermarketből - ruhája alá rejtve – kísérelt meg egy üveg márkás bort ellopni. Cselekménye befejezésében a biztonsági őr akadályozta meg.
A hatóság elfogató parancsot bocsátottak ki az ismeretlen helyen tartózkodó D. Péter ellen, akit a salgótarjáni nyomozók 2017. szeptember 8-án Százhalombattán elfogtak és a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállítottak.

A nyomozók a 26 éves férfit 3 rendbeli lopás bűntett, valamint 1 rendbeli szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A hatóság tagjai a férfit őrizetbe vették és az illetékes ügyészségre előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.