Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2021. December 03. 10:57, péntek | Helyi
Forrás: police

Elfogták a salgótarjáni gépkocsifeltörőt - videóval

Elfogták a salgótarjáni gépkocsifeltörőt - videóval

A salgótarjáni rendőrök elfogták és előállították azt a 43 éves férfit, akit többrendbeli lopás bűncselekmény elkövetése miatt hallgattak ki.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai beazonosították és 2021. december 1-jén a hajnali órákban salgótarjáni lakásán elfogták R. Lajost, aki a nyomozás adatai alapján Salgótarjánban 2021. november 21-én a délutáni órákban a nyitva hagyott kapun át bement egy ingatlan udvarára, és az ott parkoló személygépkocsi üléséről övtáskát vitt el, a sértett nevére kiállított okiratokkal, bankkártyával és 100 000 Ft készpénzzel együtt. Az esti órákban egy másik családi háznál, kihasználta azt az időszakot, amíg a sértett a gépkocsival az udvarról kiállt és egy rövid időre magára hagyta a gépkocsit. A jármű ajtaját kinyitotta és abban értékek után kutatott, de abban nem talált semmit. A férfi pár nappal később az éjszakai órákban egy utcán parkoló gépkocsi hátsó ablakát törte be, de a gépjárműből nem tudott eltulajdonítani értéket. Pár nappal később egy nyitva hagyott tehergépkocsiban hagyott táskából kulcsot és közel 100 000 Ft-ot vitt magával.

A rendőrök a férfi lakásán megtartott kutatás során több eddig ismeretlen személy nevére kiállított okmányt találtak, amelyekkel kapcsolatosan az eljárás során a szükséges intézkedéseket megteszik. A ruházatának átvizsgálása során bűncselekményekből származó készpénzt foglaltak le.

A nyomozók R. Lajost kétrendbeli lopás bűntett és kétrendbeli lopás vétség kísérlete megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását az ügyészségen.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 10:39, péntek | Helyi

Zaklatta a kiskorút és annak családtagjait is

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 20 éves salgótarjáni férfivel szemben, aki az interneten megismert kiskorú lányt és szüleit a visszautasítását követően hónapokon keresztül zaklatta.

2022. Augusztus 12. 08:21, péntek | Helyi

Neki nem volt, ezért "megcsapolta" a szomszéd házat

A rétsági nyomozók lezárták az eljárás vizsgálati szakaszát a romhányi lakos ellen.

2022. Augusztus 11. 13:19, csütörtök | Helyi

Jöhet a kéményseprő!

Az idei évben eddig már 56 kéménytűznél avatkoztak be a Nógrád megyei tűzoltók. A nyár ugyan nem a kéménytüzek szezonja, de pont ez a legalkalmasabb időszak arra, hogy felülvizsgáltassuk az éppen nem használt égéstermék elvezetőket.

2022. Augusztus 11. 10:53, csütörtök | Helyi

Az utóbbi 3 nap eseményei az utakon

Az elmúlt három napon hatan sérültek meg közúti közlekedési balesetben Nógrád megye közútjain.