Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2017. Január 09. 13:30, hétfő | Helyi
Forrás: police

Elfogták a mátramindszenti betörőt

Elfogták a mátramindszenti betörőt

A rendőrök egy 59 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként, akit őrizetbe vettek.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság több rendbeli lopás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást K. György 59 éves mátramindszenti lakos ellen.

A rendőrségre 2016. december 13. és december 27. között érkeztek bejelentések, miszerint ismeretlen tettes több mátramindszenti ingatlanba betört és onnan nagy értékű berendezési tárgyakat, élő állatot tulajdonított el.

A bátonyterenyei nyomozók a helyszíni szemle, valamint a széles körű adatgyűjtés eredményeként megállapították, hogy K. György 59 éves mátramindszenti lakos gyanúsítható megalapozottan a bűncselekmények elkövetésével.

A jelenlegi adatok alapján a gyanúsított két családi ház bekerített udvarára bemászott és az ólból mintegy 20 baromfit lopott el. A férfi pár nap elteltével egy ideiglenesen lakatlan családi ház nyílászáróit befeszítette, onnan szerszámgépet, konyhai elektronikai eszközöket, bútorokat, használati tárgyakat, festményeket, valamint dísztárgyakat tulajdonított el. K. György hasonló módszerrel betört még további két helyi ingatlanba is, majd onnan televíziót, ágyneműt és egyéb használati tárgyakat vitt el. A gyanúsított cselekményével a sértetteknek összesen mintegy félmillió forint kárt okozott.

A rendőrök a férfit a lakóhelyén elfogták, a családi házában megtartott házkutatáson nagy mennyiségű vagyon elleni bűncselekményből származó tárgyat találtak és foglaltak le.

A rendőrkapitányságra előállított K. Györgyöt a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A Salgótarjáni Járásbíróság 2017. január 7-én elrendelte a férfi házi őrizetét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 18:00, kedd | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Április 30. 15:15, kedd | Helyi

Salgótarjánból akartak hazajutni.

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.

2024. Április 30. 13:12, kedd | Helyi

Elismerések a Rendőrség napja alkalmából.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság számos munkatársa vehetett át elismerést Szent György, a rendőrök védőszentjének ünnepe alkalmából.