Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Május 02. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Elfogták a karancssági rablót

Elfogták a karancssági rablót

A Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrök együttműködése alapján fogták el a karancssági rablás gyanúsítottját.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2013. október 17-én 18 óra 30 perc körüli időben két férfi behatolt egy karancssági idős hölgy lakásába, bántalmazták, megkötözték, majd egy fegyvernek látszó tárgyat a fejéhez téve, pénze és arany ékszerei átadására szólították fel. A sértett ennek nem tett eleget. A gyanúsítottak a lakásban kutattak és az így megtalált nagy összegű készpénzt, valamint arany ékszereket magukhoz vették, és azzal a lakásból elmenekültek.
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága és a Borsod Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága összehangolt munkájának eredményeként beszerzett információk alapján megállapítást nyert, hogy a bűncselekmény elkövetésével – a más ügyben előzetes letartóztatásban lévő - F. Gábor 26 éves sajóivánkai és V. Miklós 29 éves bánrévei lakos gyanúsítható megalapozottan.
Mivel a nyomozás adatai alapján feltételezhető volt, hogy V. Miklós fegyverrel rendelkezik, ezért a biztonságos elfogása és előállítása érdekében a Terrorelhárítási Központ közreműködését igényelte az ügyben eljáró rendőr-főkapitányság.
A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége 2014. április 28-án a férfit a Borsod megyei Bánrévén elfogta, Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállította, ahol őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az őrizetben lévő V. Miklós és a más ügyben előzetes letartóztatásban lévő F. Gábor ellen rablás és személyi szabadság megsértése bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Vissza a kezdőlapra

Címkék: rablás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.