Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Április 24. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Elfogták a hétvégi házak fosztogatóját

Elfogták a hétvégi házak fosztogatóját

A betörő minden hasznos holmit elvitt a házakból.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya együttműködve a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályával több rendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség megalapozott gyanúja miatt kezdeményezett eljárást M. András 20 éves salgótarjáni lakos ellen.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított 2012. november és 2013. február 21. közötti időben az egyik salgótarjáni hétvégi házas övezetben található víkendház ablakát benyomta és onnan különféle kézi szerszámokat és szórakoztató elektronikai cikkeket tulajdonított el összesen 60.000 Ft értékben.
A nyomozás során beszerzett további adatok alapján megállapítást nyert az is, hogy ugyanazon víkendházas övezetben 2012. december és 2013. február vége közötti időszakban még további öt sértett hétvégi házába hatolt be a férfi. Ennek során a gyanúsított a körbekerített telkek kertkapuját leemelte, a nyílászárókon lévő rácsot lefeszítette, és az ablakokat erőszakkal benyomta. A téli időjárás miatt csak ritkán látogatott hétvégi házakból így összesen 250.000 Ft értékű szerszámgépet és műszaki cikket tulajdonított el.
A férfit a rendőrök elfogták, és a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A személy a bűncselekmények elkövetését elismerte, a hatóság tagjai a házkutatások során az eltulajdonított értékek nagy részét lefoglalták.

Címkék: hétvégi ház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.