Városlista
2022. augusztus 18, csütörtök - Ilona

Hírek

2022. Április 26. 10:01, kedd | Helyi
Forrás: police

Elfogták a besurranót

Elfogták a besurranót

A szécsényi nyomozók elfogták azt a 38 éves rimóci lakost, aki lakóházakba surrant be és onnan pénzt és más értékeket lopott.

A nyomozás adatai alapján a helyi lakos 2022. április 18. és 22. közötti időszakban a Rimóc belterületén található lakóházba az ajtóban hagyott lakáskulccsal belement és ott értékek után kutatott. A férfi a ház egyik helyiségének szekrényéből 500.000 forintot lopott el.

Megállapítást nyert továbbá, hogy a terhelt március 14-én és 28-án egy szécsényi lakóházba ment be hasonló módszerrel és onnan összesen 13.500 forintot lopott el. A férfi március 19-én kora délután egy rimóci családi házba jutott be a zárban hagyott kulccsal és onnan mobiltelefont, valamint közel 50.000 forint készpénzt vitt magával.

A rendőrök a 38 éves férfit elfogták és a Szécsényi Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók lopás vétség, valamint lopás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki a bűncselekmények elkövetését elismerte. A hatóság tagjai őrizetbe vették a 38 éves helyi lakost és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a hasonló bűncselekmények elkövetésének megelőzése érdekében az alábbiakra hívja fel a figyelmet. Kérjük, hogy a bejárati ajtót tartsák zárva akkor is, ha otthon tartózkodnak! A kapu, bejárati ajtó zárjában soha ne hagyják benne a kulcsot! A ház ablakait, melléképületeit mindig zárják be, ha elmennek otthonról! A lakásuknak kulcsait ne rejtsék el az ajtó közelében, bejárati ajtajukra szereltessenek megfelelő biztonsági zárakat!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 10:39, péntek | Helyi

Zaklatta a kiskorút és annak családtagjait is

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 20 éves salgótarjáni férfivel szemben, aki az interneten megismert kiskorú lányt és szüleit a visszautasítását követően hónapokon keresztül zaklatta.

2022. Augusztus 12. 08:21, péntek | Helyi

Neki nem volt, ezért "megcsapolta" a szomszéd házat

A rétsági nyomozók lezárták az eljárás vizsgálati szakaszát a romhányi lakos ellen.

2022. Augusztus 11. 13:19, csütörtök | Helyi

Jöhet a kéményseprő!

Az idei évben eddig már 56 kéménytűznél avatkoztak be a Nógrád megyei tűzoltók. A nyár ugyan nem a kéménytüzek szezonja, de pont ez a legalkalmasabb időszak arra, hogy felülvizsgáltassuk az éppen nem használt égéstermék elvezetőket.

2022. Augusztus 11. 10:53, csütörtök | Helyi

Az utóbbi 3 nap eseményei az utakon

Az elmúlt három napon hatan sérültek meg közúti közlekedési balesetben Nógrád megye közútjain.