Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2022. Szeptember 03. 17:00, szombat | Belföld
Forrás: Országos mentőszolgálat

Életet mentett a szabadnapos mentőgépkocsi vezető

Életet mentett a szabadnapos mentőgépkocsi vezető

A lódarazsak őt is össze-vissza csípkedték.

Futás közben találkozott a minap véletlenül szabadnapos mentőgépkocsivezető bajtársunk egy 85 év körüli ismerősével a mihálygergi víztározónál, azonban mikor visszafelé kocogott az idős férfit a bokrok közt fekve, eszméletlenül találta és több tucat lódarázs rajzott körülötte. A mentős azonnal segítségére sietett és mentőt hívott. Miután a helyszín mentőautó számára megközelíthetetlen volt, megpróbálta egyedül kiemelni ismerősét, miközben a darazsak őt is rengeteg helyen megcsípték. Ekkor értesítette a környékbeli halőrt és a közelben levő ismerősöket is, miközben a Mentésirányítás a Katasztrófavédelem szakembereit riasztotta.

A példaértékű csapatmunkának köszönhetően végül sikerült biztonságos helyszínre szállítani a férfit, ahol a mentőegység könnyedén megkezdhette az ellátását. A beteget végül stabil állapotban szállíthatták kórházba és szerencsére a szabadnapos életmentő sem szenvedett komolyabb sérüléseket, így reggel szolgálatra jelentkezett a Salgótarjáni Mentőállomáson, ahol a régióigazgató már egy dicsérettel várta a szabadnapján végzett elképesztő életmentésért!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:16, kedd | Belföld

Felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Felhőszakadásra figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: kedden a Duna vonalánál és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest